Fit kurací šalát s broskyňou a parmezánom
Rýchly a neuveriteľne chutný šalátik s kuracím mäsom. Môžete spapať aj celý kýblik, je...
Pečené zemiaky v šupke alebo „Jacket potato“
Zvyknem ich pripraviť ako večeru, no dnes boli ako príloha k obedu. Okrem syra a masla môžete použiť čokoľvek čo máte doma....
Pečené rebierka glazované čiernym pivom
Tešila som sa, že tento recept vyskúšam pri prvej tohtoročnej grilovačke . . ....
Domáca vínna klobása
Vinnou klobásu máme doma velice rádi, ale protože bydlíme na odlehlé malé vesničce, dostaneme ji...
Patizónovo-zemiakové placky
Patizón, zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme soľ, ...
Strapaté halušky
Dúfam, že sa nikoho nedotknem názvom, ale oni sú strapaté preto, lebo kapusta je...
Kuracie prsia v koriandrovo-jogurtovej omáčke
Na prípravu tohto receptu ma inšpirovala Michsamant, s jej báječnými kuracimi stehienkami. Keďže mi na parapete...
Domáce nátierkové maslo
Našla som ho na maďarskom blogu, pod názvom "krémsajt", čo značí krémový syr, u nás je to...
Losos v syrovo- bylinkovom cestíčku
Ryby na všechny způsoby máme moc rádi. Takže, když jsem v Albertu viděla 3 kostky...
Pohánkovo-zeleninové placky
V jeden deň som na obed uvarila pohánku so zeleninou z blogu veganotic. blogspot. com a na...
Bavorská krémová polievka
Keďže vonku je sychravé novembrové počasie napriek tomu, že je máj - chcela som na zahriatie...
Bramborové smaženky plněné salámem
Bramborové smaženky plněné salámem patřily do jídelníčku mého dětství. Ještě víc než mně, chutnaly mému...
Pelmene pre brácha
Je tu veľa receptov na pelmene. Ponúkam Vám pelmene, ktoré robíme pre môjho brácha ako...
Ľevy emericky hamburger
Dneška mi patrel Žideka, jak učil Košičanoch robic hamburgery. Ta mi dostal taky šmak, ...
Plnené langoše
Tieto langoše milujeme všetci, dokonca aj môj otec, ktorý je zástanca tradičných dedinských jedál...
Thajská kokosová polievka „Tom Kha Kai“
Zmiešané sušené huby namočíme na 10 minút do horúcej vody. Ošúpeme cibuľu a na jemno nasekáme....
Mrkvovo - cuketové koláčiky
Pripravíme si suroviny na prípravu cesta. Odmerkou v tomto recepte je 250 ml hrnček. Pri...
Tofu praženica (bez vajíčok, vegan)
V mise si vidličkou roztlačíme tofu alebo ho len roztlačíme v rukách. Pridáme trošku chilli, ...
Bravčová panenka Al Pastor
Zaujal ma názov tej panenky, lebo to meno mi je srdcu blízke. :-))) Je to...
Tekvicovo-zemiakový paprikáš
Jednoduché, rýchle, lacné a chutné :-) V sezóne tekvíc, dobrých receptov nikdy nie je...
Rýchly nedeľný obed
U nás sa robilo celé kura vždy len v nedelu ale ja som práve zlomila pravidlo a...
Americká zelerovo-tuniaková pochúťka - Túna
Recept na túto dobrotu mám od už raz spomínanej pani Vierky, pridala som pred časom jej...
Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...
Bezlepkové parené buchty
Pripravíme kvások z cca 150 ml teplého mlieka, droždia a cukru. Necháme kvások vzísť na...
Zapekané šampiňóny
Toto jedlo je jednoducho skvelé. Nie je náročné na prípravu, zapečené plnené šampiňóny sú veľmi...
Zemiakový šalát s čerstvým feniklom a medovo-horčicovým dressingom
Výborný šalát vhodný k steaku z ryby.
Krémová polievka z pečených batatov
Zeleninové polievky máme u nás radi a aj túto zaradíme do receptára - jemne pikantná, hrejivá...
Slovenský točený koláč
Slaný, "mäsový", špenátový koláč... a prečo točený? lebo som použila slovenskú točenú klobásu...
Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...