
Holandské řízky s dušenou hlívou
Každý dělá holandské řízky jinak. I já pokaždé přidávám jiný sýr, nebo trochu jiné koření....

Jelenia krkovička na šípkovej omáčke
Jelenia krkovička je pekný kus mäsa. Rozmýšľal som čo s ňou. Takúto úpravu mi poradil...

Zelenina pečená na paradajkovom pretlaku
Zeleninu si vie upiecť každý, takže len taký nápad na jej obmenu a zmenu chuti...

Bramborové smaženky plněné salámem
Bramborové smaženky plněné salámem patřily do jídelníčku mého dětství. Ještě víc než mně, chutnaly mému...

Vampirica
Cesnakový špeciál nielen proti upírom. Variácia na Kyslé zemiaky a Pečenú krkovičku. :-)

Morčacie mäso s listovým špenátom a sušenými rajčinami
Keďže napriek zime vonku dni sa už predlžujú a zákonite sa blížime k času, keď zavesíme...

Zapekaný karfiol vcelku
Tento recept mi poslala moja svokra a vyzeral veľmi dobre tak som sa rozhodla že ho vyskúšam...

Náš zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a taktiež uvaríme...

Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno
Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.

Hríbovo-šampiňónová omáčka – univerzál
Prečo univerzál? Nuž predsa vzhľadom na možnosť voľby variantu prílohy, s ktorou ju budete jesť...

Upečúchy
Rýchla večera, prinajhoršom aj obed, keď Vám zostane pečené mäso a zelenina a už sa...

Šošovicový šalát s kuskusom
Ci uz samostatne alebo ako priloha, hodi sa. K priprave cvikle som bol inspirovany receptom...

Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...

Komprdárka
Pri mojom dennodennom varení niekedy neviem kudy-kam, tak siaham po starých babkiných receptoch. Aj táto...

Moje zdravé jedlo
robievam ho veľmi často a táto kombinácia ma očarila pri mojich experimentoch verím že aj Vám pochutí

Výborná kuracia pečeň na plechu
Kuracia pečeň na veľmi chutný a jednoduchý spôsob! Je to vlastne jemná pečeňová plnka, ktorou zvykne moja mama plniť aj kura pečené v celku v rúre....

Pivársky hovädzí perkelt
Na nedeľný obed som pripravila hovädzí perkelt na pive. Hovädzie mäso mám domáce.

Bravčové zapečené so zelenou fazuľkou a pórom
Niekde som raz vyčítala recept na podobné mäso, ale s hubami. Keďže nie všetci majú...

Mäsový páj - Meat pie
Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v...

Králik pečený na rozmaríne
Keďže králik na tymiáne je odskúšaná receptúra, tak teraz som skúsil vymeniť tymián za rozmarín a...

Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál
Máme radi cuketu, pripravila som z cukety fašírky s ementálom, obalila som ich v strúhanke...

Bombová nátierka z údenej makrely
Makrelu natrhame na väčšie kusky , pridame vnat, smotanu, korenie, citr. štavu a kôru, chren a dobre...

Zubáč na cuketke
... mám šikovného syna, ktorý je veľmi dobrý rybár, takže nemám problém s čerstvými rybkami....

Domáce nátierkové maslo
Našla som ho na maďarskom blogu, pod názvom "krémsajt", čo značí krémový syr, u nás je to...

Krémové risotto s medvedím cesnakom
Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na...