Stratené vajíčka so zeleninou
Foto: macka78
Tip na zdravú večeru, plnú bielkovín...
porcia
príprava
na 80 °C
Postup
-
1
Do veľkého hrnca si dáme vodu a privedieme ju k varu. Pridáme do nej asi 2 až 3 lyžice octu. Octu sa nebojte - zafixuje vajíčka a nebude ho vo vajíčkach vôbec cítiť! Do misky si rozklepneme vajíčko. Keď už voda s octom má cca 80 stupňov (začinajú sa tvoriť bublinky) vytvoríme si jemný vír a opatrne vlejeme vajíčko do stredu vody (môžme jemne trhnúť hrncom, aby sa vajíčko neprichytilo o spodok). Varíme asi 3 minúty. Ak robíte vajíčko pre seba a idete ho hneď jesť, len ho vyberte na tanier, osoľte a pustite sa do toho. Ak ich však robíte viac a servírovanie bude chvíľu trvať, doporučuje sa vhodiť vajíčka do misky so studenou vodou na pár sekúnd, ktorá zabráni, aby sa vajíčko vo vnútri naďalej varilo.
- 3
Ja som si k vajíčkam pripravila zeleninový šalátik, ktorý som pokvapkala hroznovým olejom, osolila a posypala slnečnicovými semienkami... Dobrú chuť
Tiež vajcia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Ďakujem, aj keď to druhé stratené vajíčko mi nevyšlo ako by som chcela, ale ako sa hovorí aj majster tesár sa utne