90 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások. Keď nakysne, zmiešame ho s múkou, rozpusteným maslom /tukom/, vajíčkami a soľou na hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.
- 2
Potom vyformujeme na doske valec, ktorý pokrájame na rovnaké dieliky. Z nich šúľame asi 20 cm dlhé a 0,5 cm hrubé šúľky. Zo šúľkov pletieme praclíky, ktoré ukladáme na pomastený plech. Potrieme ich rozšľahaným žltkom. Praclíky napoly upečieme, vyberieme cih a potrieme polevou, ktorú sme vymiešali z bielka, soli a múky a dopečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
idem zamiesiť, vdaka za inšpirácie