Syrové strapáčiky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 15. marca 2012

Obľúbené jednohubky na posedenie s priateľmi..hoc aj ponúknúť veľkonočných kupačov..

30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

na cesto:
2,1/2 dl
90 g
140 gsoľ
štipka +3 vajcia celé
krém:
2,5 dl
100 g
2 lyžice
250 g
na posypanie:
50 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Najprv som si urobila krém.Do mlieka som dala 2 lyžice múky, rozmiešala a dala na sporák variť. Za stáleho miešania som pridala strúhaný syr a uvarila na nelepivú hmotu.Odstavila a nechala v chladničke vychladnúť.Po vychladnutí , som primiešala maslo a zase som nechala v chlade.

    Syrové strapáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do rajnice som dala 2 a pol deci vody, soľ a heru postupne variť.Keď hmota začala vrieť, pridala som hrúbú múku a začala miešať, aby sa nerobili hrudky.Cesto som miešala,kým sa nezačalo odlepovať od rajnice. Potom som ho preložila do miešacej misy a po jedmom som primiešala 3 vajíčka.Dobre som vymiešala mixérom.

  3. 3

    Z cesta som malou lyžičkou ukladala na plech malé kôpky. Do každej som opakom varečky urobila dierku, do ktorej sa po upečení natlačí za pomoci vrecúška a plniacej špičky plnka.

    Syrové strapáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Trúbu som rozohriala na 200 st. a piekli sa približne 12-15 min.Upečené som nechala chvíľku vychladiť a za pomoci vrecka som naplnila krém najprv do dierok a potom som ozdobila vrch, aby sa naň mohol nalepiť strúhaný syr.

    Syrové strapáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové, naplnené aj posypané strapáčiky.Cesto je vzdušné a ľahké.Na krém som nepoužila celú predpísanú dávku masla.Ja som použila domáce maslo a dala som do plnky iba 100g . a bola vynikajúca. Mne sa páči viac syrové, ako maslové.Ak vás táto jednohubka zaujala, prajem vám dobrú chuť.

    Syrové strapáčiky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

3sandra3
ale, aký skvelý nápad,,, odpaľové cesto na slano, tak toto vyskúšam
betty21
Poznám tento recept, ale s väčšou dávkou syra, je to výborné pečivko. Skúsim aj tento:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia