Foto: izabella929
Obľúbené jednohubky na posedenie s priateľmi..hoc aj ponúknúť veľkonočných kupačov..
príprava
na 200 °C
Suroviny
na cesto: | |
2,1/2 dl |
|
90 g |
|
140 gsoľ |
|
štipka +3 vajcia celé |
|
krém: | |
2,5 dl |
|
100 g |
|
2 lyžice |
|
250 g |
|
na posypanie: | |
50 g strúhaný |
|
Postup
-
1
Najprv som si urobila krém.Do mlieka som dala 2 lyžice múky, rozmiešala a dala na sporák variť. Za stáleho miešania som pridala strúhaný syr a uvarila na nelepivú hmotu.Odstavila a nechala v chladničke vychladnúť.Po vychladnutí , som primiešala maslo a zase som nechala v chlade.
-
2
Do rajnice som dala 2 a pol deci vody, soľ a heru postupne variť.Keď hmota začala vrieť, pridala som hrúbú múku a začala miešať, aby sa nerobili hrudky.Cesto som miešala,kým sa nezačalo odlepovať od rajnice. Potom som ho preložila do miešacej misy a po jedmom som primiešala 3 vajíčka.Dobre som vymiešala mixérom.
- 3
Z cesta som malou lyžičkou ukladala na plech malé kôpky. Do každej som opakom varečky urobila dierku, do ktorej sa po upečení natlačí za pomoci vrecúška a plniacej špičky plnka.
- 4
Trúbu som rozohriala na 200 st. a piekli sa približne 12-15 min.Upečené som nechala chvíľku vychladiť a za pomoci vrecka som naplnila krém najprv do dierok a potom som ozdobila vrch, aby sa naň mohol nalepiť strúhaný syr.
- 5
Hotové, naplnené aj posypané strapáčiky.Cesto je vzdušné a ľahké.Na krém som nepoužila celú predpísanú dávku masla.Ja som použila domáce maslo a dala som do plnky iba 100g . a bola vynikajúca. Mne sa páči viac syrové, ako maslové.Ak vás táto jednohubka zaujala, prajem vám dobrú chuť.
- 3
Diskusia k receptu