
Bravčové koleno s nakladanou zeleninou
Očistené kolená potrieme rozdrveným cesnakom v oleji so soľou a čiernym korením. Necháme 24 hodín v...

Restovaná kuracia pečeň a jej vyprážaná verzia
Veľmi dlho som toto jedlo nerobil, tak som to takto spojil...

Granadír, ktorý chutí všetkým
Spôsob akým pripravujem klasický granadir nik nepozná a keď ho takto pripravím, chutí aj tým, ...

Jahodová bábovka
Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a tukom na penu. Pridáme tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu, ...

Čínsko-slovenské rezance s klíčkami a bambusom
Po nespočetných pokusoch sa mi takmer podarilo docieliť "tú" pravú chuť. :)

Torta papagáj
Torta v tvare papagája upečená pre chovateľa týchto exotických vtákov. Tak som sa na ňu sústredila,...

Buchtičky s olivami a feta syrom
Recept na tieto buchticky som nasla na stranke taste. com. au. Robievam ich dost casto,...

Benátsky sen
Tento zákusok som piekla v roku 2013 ako začiatočníčka v pečení. Nebol pekný, ale na...

Karfiol a brokolica s holandskou omáčkou
Jednoduchý ľahký obedík. Uvarenú zeleninu zalejeme holandskou omáčkou.

Ovsený koláč s tofu-krémom a ovocím (vegan)
Tento koláč považujem za jeden z najzdravších, aké tu mám:-). Neobsahuje cukor ani olej...

Jelení chrbát s paštrnákovým pyré a ružičkovým kelom
Jelení chrbát umyjeme, osušíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom, pridáme čerstvý...

Losos v lístkovom ceste
Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a...

Veľkonočná colomba
Zdroj- Blesk magazín, který mimojiné říká, že na Sicílii pečeného beránka neuvidíte, zato colombu...

Banánovo - arašidové nanuky
Banány nakrájame na kolieska, zabalíme a dáme na hodinu do mrazničky. Ak by niekto robil...

Plnené kuracie prsia s pečenými zemiakmi
Úplne obyčajné jedlo, no tanier je prevoňaný bylinkami.

Štipľavé zázvorové karamelky (dobré pri bolesti hrdla)
Pôvodný plán bolo zrealizovať recept tu z varechy na kandizovaný zázvor. Bohužiaľ - našťastie sa mi...

Morčacia roláda plnená sviatočnou plnkou na víne a pomarančoch
Pre vzácnu návštevu treba sviatočný obed, pripravila som morčaciu roládu z morčacieho horného stehna, ktoré...

Bulharský feferónový šalát - Салата от люти чушлета
Tento recept pochádza od Bulharskej babičky, Bulharskej blogerky. Nie je to nič pre tých čo...

Výborné zeleninové lasagne
Tieto lasagne sú bez akéhokoľvek živočišného produktu, no napriek tomu sú úúúúžasnéééé.

Pizza z kysnutého cesta
Pizzu má rád skoro každý. Rada ju robievam na obed či večeru. Najradšej mám len...

Doma údený cesnak
Ešte lepší spôsob je údenie cesnaku studeným dymom na gazdovskom dvore v udiarni, kde sa...

Falošné fánky z acidofilného mlieka
Všetko vysypeme - vlejeme do misky a spracujeme mixérom, alebo ručne.

Šťuka na slanine s mrkvou a pečenými zemiakmi
Rybu si asi 2 hod. pred pečením osušíme, okoreníme korením na ryby, pokvapkáme citrónom,...