Foto: lenkac
Je to obľúbená polievočka mojej polovičky, konečný recept som upravila po niekoľkých vareniach tejto polievky a rada sa s ním podelím. Je naozaj výborná.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Čerstvé huby (alebo mrazené) nakrájame na plátky, alebo podľa toho ako to má kto rád. U nás sa krájajú na čo najmenšie :)
- 2
Zemiačky dáme do vody spolu s novým korením a bobkovým listom. Pridáme nakrájané huby, soľ, trošku mletého korenia, ocot a soľ. Varíme, kým zemiačky nezmäknú.
- 3
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme do polievky smotanu so škrobovou múčkou a dávame si pozor, aby sa nám nevytvorili hrudky a zrazenina (ocot je beťár).
- 4
Polievku varíme ešte asi 5-10 minút. Pridáme kôpor a cukor, aby polievka dostala tú pravú kulajdovú chuť, lebo ocot a cukor idú dohromady. Ja som na záver ešte pridala trošku citrónovej šťavy.
- 5
Na úplný záver si uvaríme vajíčka a do každého taniera dáme dve polovičky.
- 6
Ja som ešte urobila jeden experiment (na svojej polovičke) a k polievočke som podávala aj cesnakový posúch :) a myslím, že to malo úspech.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/moja-kulajda/5301-recept.html...