Medové zemiakové rezy fotorecept
Foto: ancicka
Fajný recept z tých babičkovských receptov, ktoré oprašujem.
30
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
100 g mleté |
|
200 g varené |
|
3 PL (tekutý) |
|
1 ks |
|
100 g (Palmarin) |
|
2-3 PL |
|
podľa potreby |
|
na potretie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Do misky si pripravíme potrebné suroviny, zemiaky si pretlačíme. /Použila som zemiaky od včera, ktoré zvýšili od obeda/. Zhnetieme
-
2
a na jemne pomúčenej doske cesto vypracujeme na hladko. Cesto by malo byť polotuhé. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti, ktoré postupne vyvaľkáme na veľkosť plechu.
-
3
Jeden vyvaľkaný diel položíme na vymastený plech, natrieme lekvárom,
-
4
zakryjeme druhým dielom, znova potrieme lekvárom
-
5
a zakryjeme posledným vyvaľkaným dielom. Povrch potrieme žĺtkom a upečieme.
-
6
Upečené, vychladnuté pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
-pre suroviny
-pre ľahkú prípravu
-pre chuť..
@Ani čka-pozdravená buď..:-)
Ps.:Nechápem-prečo pomerne často sa tu musím na Vareche prihlasovať..:-(
Prepáč, @Ancicka , že to sem miešame......
K tejto téme sme sa vyjadrili v diskusii, ktorú si môžete prečítať tu:
varecha.pravda.sk/diskusie/prihlasovanie/7884-forum.html...
je tiež fantastický.
A keď starodávny koláčik, pokrájala som ho tak, ako sa takéto koláče krájali kedysi, na kosoštvorce.
Ďakujem za recept, určite som podľa neho nepiekla posledný krát.