Medový zákusok
Medový zákusok

Medové zemiakové rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 17. júla 2018
Medové zemiakové rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Fajný recept z tých babičkovských receptov, ktoré oprašujem.

30
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

250 g
250 g
1 bal.
150 g
1 bal.
100 g mleté
200 g varené
3 PL (tekutý)
1 ks
100 g (Palmarin)
2-3 PL
podľa potreby
 na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Do misky si pripravíme potrebné suroviny, zemiaky si pretlačíme. /Použila som zemiaky od včera, ktoré zvýšili od obeda/. Zhnetieme

    Medové zemiakové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a na jemne pomúčenej doske cesto vypracujeme na hladko. Cesto by malo byť polotuhé. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti, ktoré postupne vyvaľkáme na veľkosť plechu.

    Medové zemiakové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jeden vyvaľkaný diel položíme na vymastený plech, natrieme lekvárom,

    Medové zemiakové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zakryjeme druhým dielom, znova potrieme lekvárom

    Medové zemiakové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a zakryjeme posledným vyvaľkaným dielom. Povrch potrieme žĺtkom a upečieme.

    Medové zemiakové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené, vychladnuté pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

    Medové zemiakové rezy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Tiše zírám. medové rezy so zemiakmi - to je majstrštyk. Babičky uměly i z mála udělat efektní dílo. Velké díky za staré dobré recepty, milá @Ancicka , vždy mě potěší srdíčko a pohladí po tváři!
finczi
Už je v KK...pekný, neprešpekulovaný,chutný...čo viac su priať. Už len vyskúšať ; )
sovka62
Ale si ma potešila, @Ancicka ! Mám rada staré recepty z poctivých surovín a poctivej chuti. Najradšej by som sa rovno postavila k doske a vyskúšala, ale práca nepočká, tak musím vydržať do víkendu a potom vyskúšam.
radost
Koláčik je zo skupiny-ktorú mám rada
-pre suroviny
-pre ľahkú prípravu
-pre chuť..
@Ani čka-pozdravená buď..:-)

Ps.:Nechápem-prečo pomerne často sa tu musím na Vareche prihlasovať..:-(
evanaaa
Rada by som ochutnala koláče zo zemiakového cesta, aj tento sa zdá jednoduchý, aj bez krémov chutný, ako aj ostatné tvoje koláče a dezerty, @Ancicka !

evanaaa
@Radost , to by som aj ja chcela vedieť, aj som sa na to raz pýtala, no stále neviem, prečo? Som tu roky prihlásená a zrazu len tak, idem pozrieť, čo nové je tu a vraj sa najprv musím prihlásiť, lebo táto funkcia je len pre prihlásených! Tak to ma ozaj hnevá......
Prepáč, @Ancicka , že to sem miešame......
motyka
Toto je pre naše dievčatá. Tie chcú už len všetko diétne. Toto je výborné. Jednoduché. Pritom ďaleko lepšie a zdravšie, ako akékoľvek sušienky, či čokoľvek z obchodu. Toto určite vyskúšam v nedeľu. Prídu. Díky.... KK.
olinecka
No dobre si napísala , keďže zemiakové cesto určite bol mäkký koláčik, hneď.Chvalim.
sovka62
Včera som mala chvíľu času, tak som vyskúšala. Asi som mala väčší plech ako ty, cesta sa mi zdalo málo a musela som ho vaľkať na tenko. Radšej som ho vaľkala na papieri a potom len s papierom preklopila na plech a papier stiahla, tak to šlo celkom dobre. Akurát ho nemám taký pekný, vysoký ak ty, ale to nič nemení na tom, že chutí výborne a ešte lepšie vonia, ledva sme sa dočkali kým trochu vychladne.
A keď starodávny koláčik, pokrájala som ho tak, ako sa takéto koláče krájali kedysi, na kosoštvorce.
Ďakujem za recept, určite som podľa neho nepiekla posledný krát.
martamm
Jednoduchy, ale urcite chutny kolacik, zaradim do planu :)))))))))))
evia
pripájam sa k Sovke62, bolo by dobré, keby sa uvádzal aj rozmer plechu, na ktorý si koláčik valkala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia