Arašidové alebo sezamové ľadové čokoládky fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Pripravene suroviny.
-
2
Kokosový olej, kakao, vanilku, sirup a arašidové maslo dáme do misy a rozmiešame metličkou. Na arašidové čokoládky som použila arašidové maslo s kúskami arašidov.
-
3
A tu je pripravená verzia s tahini, do ktorej som pridala lyžicu sirupu navyše.
-
4
Premiešaním surovín vznikne hladká lesklá tekutá "čokoláda".
-
5
Čokoládu nalejem do košíčkov či formičiek a odložíme do mrazničky, kde ich uchovávame až do konzumácie.
-
6
Pri izbovej teplote sa čokoládky rýchlo topia. Na druhej strane sa príjemne rozplývajú na jazyku :) Ak kokosový olej v recepte vymeníme za kakaové maslo, nie je potrebné ich skladovať v mrazničke. Mne však viac chutia práve tie s kokosovým olejom. Použila som 3 druhy formičiek. Lízatková formička a papierové košíčky sa osvedčili. Pralinkovú formu neodporúčam kvôli horšej manipulácii - čokoládky sa v rukách rozpúšťajú. Hrnček, ktorý mi poslúžil ako odmerka mal 250ml.
Diskusia k receptu