Pudingový koláč
Pudingový koláč

Pudingový koláč so smotanou

mirecsc - bez fotkymirecsc, 9. septembra 2017
Pudingový koláč so smotanou
Foto: Mirecsc
8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
250 g
200 g
100 ml
100 ml
1 bal
1 bal
900 ml
2 bal
4 PL
600 g
3 bal
 na vrch




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, vanilkový cukor, múku, prášok do pečiva, sneh z bielkov. 2/3 cesta vylejeme na vymastený a pomúčený plech. Do zvyšnej časti primiešame kakao a vylejeme cik–cak na cesto.

  2. 2

    Uvaríme puding a ešte horúci vylejeme cik-cak na nepečené cesto. Koláč upečieme pri 180 °C.

  3. 3

    Na upečený horúci koláč vylejeme kyslú smotanu vymiešanú s cukrom. Navrch postrúhame čokoládu. Necháme stuhnúť na chladnom mieste.

Diskusia k receptu

luwinka
Kolacik vyzera vynikajuci, len sa chcem spýtať, ze ked uz pred koncom v recepte uvadzas, ze smotanu dáš na este horúci kolac, ci sa to nejak nebude topit, ta smotana,ked je este horúci ten kolacik, dakujem za odpoveď.
3sandra3
@Staflik (9.9.2017 15:31)

Tak je pravda, že fotka nie je zaostrená, ale koláčik vyzerá veľmi chutne. :-) A rýchlovka, zajtra urobím :-)
luss44
je to výborný koláč, robievam ho už roky. @Luwinka , ja dávam smotanu tak cca po 10 min. po upečení, a krájať až po vychladnutí, aby puding stuhol.
1x ababa
iwanna
Puding moze byt karamelovy, cokoladovy, vanilkovy., jahodovy. Pochutkova smotana s vanilinovym cukrom po zaschnuti doda zaujimavu chut. Skusala som vymiesat uvareny puding s tvarohom a pridat do cesta lyzicou - nakôpkovat. Ale najlepsie bolo este horuci z rajnice cikcakovo vyliat do pekaca s cestom a sup do rury, ako je napisane v recepte :-)).
drajan
Už niekoľko rokov robím podobný, akurát puding kladiem lyžicou - vyhladnutý, najradšej máme karamelový. Musím raz skúsiť vyliať aj horúci. Podľa toho aký puding dávam do koláča, podľa toho do smotany vmiešam jeden jogurt...ak karamelový tak karamelový jogurt, ak vanilkový, či čokoládový...tak podľa toho,skúste... je to ozaj výborný koláčik a vychladený chutí priam úžasne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia