Foto: elekra
Deti boli na víkend na Liptove a my sme mali v opatere ich rodinného maznáčika, králičku Bruni. Po ceste domov sa pre ňu Zobraziť celý popisDeti boli na víkend na Liptove a my sme mali v opatere ich rodinného maznáčika, králičku Bruni. Po ceste domov sa pre ňu chystali zastaviť a tak som pre nich potrebovala nachystať niečo sladké ku káve. A tak z domácich surovín vznikol jahodový mls.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Zo 4 bielkov vyšľahám tuhý sneh,
-
2
pridám 4 lyžice hnedého kryštálového cukru a ešte poriadne prešľahám.
-
3
Pridám 4 žĺtky, kôru z umytého citróna a šťavu z polovice citróna,
-
4
jemne premiešam
-
5
a pridám 4 lyžice preosiatej polohrubej múky a polovicu prášku do pečiva.
-
6
Hotové cesto vylejem na plech (piekla som na fólii, netreba mastiť a vysypávať plech)
-
7
a upečiem.
-
8
Upečený korpus nechám na mriežke vychladnúť.
-
9
Mrazené jahodny nechám trochu rozmraziť a rozmixujem ich s jednou lyžicou hnedého kryštálového cukru na dreň.
-
10
Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom šľahačky vyšľahám do tuha,
-
11
Pridám kyslú smotanu a jahodovú dreň.
-
12
Premiešam a zmes natriem na vychladnutý korpus, ktorý som vrátila na plech a nechám v chladničke stuhnúť.
-
13
Nakrájam a ozdobím čerstvými jahodami (deti prišli skôr ako koláč stihol stuhnúť).
A pre @tiziana - je to teflonová fólia na pečenie, často býva v Lídli, dobre sa na nej pečie štrudla alebo drobné pečivo ( linecké ap.).