Torta bonboniéra fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 20. januára 2013
Torta bonboniéra (fotorecept)
Foto: tkatka

Tortičku som piekla pre moju svokru :)))

12
porcií
240 minút
príprava
45 minút
na 195 °C

Suroviny

Cesto do formy srdce:
5 ks
250 g
5 PL (minerálka)
182 g
16 g
7 g
Cesto na pásiky:
2 ks
100 g
2 PL (minerálka)
73 g
7 g
3 g
Krém:
5 ks
250 g
100 g
400 g
Vrch:
Poťahovacia hmota:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upečieme korpus v tortovej forme srdce. A z 2 vajíčok upečieme plátok. Korpus rozkrojíme na 2 krát, tak dostaneme 3 korpusy.

    Torta bonboniéra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naplníme krémom ktoré spravíme nasledovne: Kryštálový cukor a vajíčka dáme variť nad paru a neustále šľaháme metličkou. Po 25 minútach je vajíčková zmes hotová, krásne hustá. Do misky si dáme čokoládu na varenie nalámané na kocky a pridáme uvarenú vajíčkovú zmes, počkáme kým sa čokoláda roztopi, potom zamiešame a pridáme maslo a vyšľaháme. Krém rozdelíme na 3 časti.

    Torta bonboniéra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    1 časť natrieme na spodný korpus...

    Torta bonboniéra (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...ktorý prikryjeme ďalším korpusom, a tiež potrieme krémom...

    Torta bonboniéra (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...vrch potrieme tiež krémom...

    Torta bonboniéra (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Korpus z 2 vajec nakrájame na pásiky a položíme na okraj torty.

    Torta bonboniéra (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Celú tortu potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.

    Torta bonboniéra (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Bielu poťahovacou hmotou položíme na vrch torty, zahladíme len od vrchu tak 3 cm nadol ( netreba celú tortu potiahnuť bielou lebo inou farbou potiahneme bok) a zbytok odrežeme.

    Torta bonboniéra (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Bok potiahneme napríklad fialovou.

    Torta bonboniéra (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vrch bonbonieri vyrežeme z tortových oblátkou, potrieme krémom ( 3 vrstvy oblátok, 2 vrstvy krému) potom potrieme jednu stranu krémom, dáme do chladničky stuhnúť, potom potrieme druhú stranu krémom, tiež dáme do chladničky stuhnúť. Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a stuhnuté srdce dáme na stred poťahovacej hmoty...

    Torta bonboniéra (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...vyvaľkáme ďalšiu hmotu a položíme na srdce, uhladíme a zbytok odrežeme.

    Torta bonboniéra (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Srdce otočíme a ozdobíme.

    Torta bonboniéra (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Do stredu srdca dáme bonbóny.

    Torta bonboniéra (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na tortu položíme vrch bonboniera :)))

    Torta bonboniéra (fotorecept) - obrázok 14
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

radost
@tkatka to je nádhera!!to je krása!!
ty tiež si šikuľka naša...mne pretiekla by trpezlivosti čaša...:-(
neviem sa vynadívať-čo všetko dokáže táto VARECHA skrývať...:-)
aj ja takúto nevestičku chcem!!!
ktorá splní môj /nesplniteľný/ sen..??
rozmarin
Neuveritelne, nadhera!!! A presne, toho casu a tej trpezlivosti.... Svokra musela mat velku radost!!!
klaura
ja žasnem ... ty si šikulka veliká ... a ten nápad ... wow :)
zuzkabluzka
ohromny napad, obdivujem, ze dokazes aj fotit, ja tiez rada peciem torty, ale nemam nervy este aj na fotak, sikovnica ;)
medulienka122
keď som videla, od koho je, už som sa tešila na tvoj originálny výtvor - a nesklamala si ma, tortička je ozaj jedinečná!
zdenka1009
rada prezerám tvoje krásne ,orginálne dielka, nesklamala si ani pri tejto bonboniére...a ešte sa mi páči ,že nám to predvedieš aj krok za krokom,lebo len finálny výrobok to ma nebaví...cukrárka na výbornú:-)
tkatka
Ďakujem vám všetkým za krásne komentáre. :))) Akurát dnes oslavujeme :)))
mataliptak
jemineeeee to je krásneeee ..... len som videla fotku už som vedela , že to je tvoje dielo ... Katuška si velmi šikovná ... nádhera ... wau ...
denyany
klobúk dolu! aj mne sa podarilo pár pekných tortičiek, ale pri tejto tvojej nádhernej môžem len skromne prihliadať. si veľmi šikovná a obdivujem tvoju trpezlivosť. mne chýba. nemôžeš trocha poslať?(trpezlivosť som myslela)
elixir
To je naozaj detailná práca a krásna :)
tatranka
Prepáč,chcela som ti pripojiť ku svojmu komentáriku pekného smajlíka a ono sa mi to nepodarilo.Možno inokedy,už nechcem skúšať.No jednoducho tortička je veľmi pekná a zaslúžila by nejalé aspoň obrázkové ocenenie.
marijanka712
krása velmi si kreatívna a už som vela krát na tvoju adresu povedala, že škoda tvojho nadania nechať si len pre seba dosť je ho aj na predaj - velmi dobrý nápad ukladám si len tak pre potešenie neverím, že sa niekedy nájde vo mne tolko trpezlivosti aby som ta napodobnila
mikycko
To je nadhera gratulujem,dobry napad a krasne to vyzera.
martamm
Tkatka, to je úžasný nápad, krásna torta, svokra musela byť nadšená, ukladám ako inšpiráciu...
orchidea
krásna torta, výborný nápad...potešilo by ma dostať takú bombonieru ktorú môžem zjesť aj s krabicou...:)
merylin
Tak s týmto je naozaj veľa práce , oceňujem tvoju trpezlivosť,prekrásne urobená naozaj klobúk dolu, toto som ešte nevidela veľké plus, máš odomňa,,, príjemnú oslavu želám. :-)))
tkatka
Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za krásne komentáre :)))
helca103
katka ako vždy, tvoja torta je hodná obrovskej jedničky, si šikulka

havino
obdivujem, v dobrom závidím tú tpezlivosť so šperkovaním tejto parády, krásna, nádherná
hubarka35
som vnemom úžase,niečo prekrásne-tá tvoja bonbonierka...dakujem za inšpiráciu....si super kreatívna žienka z množtvom nápadov-máš moj obdiv.
iva63
krááása....tortička nádherná... závidím Ti tvoju trpezlivosť a fantáziu!
tkatka
Ďakujem za komentáre veľmi ma potešili :)))
jeka
Nádherná,klobúk dole smekám pred tebou...,závidím ti tie tvoje šikovné ručičky.
papkoska
Krásna, ale najviac sa mi páči ten podrobný postup. Vďaka za nápad a inšpiráciu, čoskoro budem potrebovať niečo podobné.
saska12
vsetky tvoje torty su neuveritelne, mas uzasne napady a si sikovna :-) rada by som ta ale poprosila o radu. zakazdym ked peciem tortu, kolac, to je jedno tak nikdy nemam taky korpus taky pekny rovny. ja ho mam zakazdym ako sopka. uz neviem cim to moze byt. aj ked dam prasku do peciva len ledva, aj tak. uz neviem. zeby rura? :-(
tkatka
Ďakujem za milé komentáre, veľmi ma potešili :)))
tkatka
@saska12 ďakujem za komentár :))) Boky formy zvykneš vymastiť? Ak áno tak tam bude chyba, boky formy sa nevymastujú. A ešte jedna rada cesto porostieraj mierne k bokom formy. Ja pečiem pri 195 stupni v elektrickej rúry 45 minút ak mám cesto z 5 vajec. Dúfam že som niečo pomohla, nech sa darí :)))
saska12
boky nevymastujem, ale urcite urcite skusim porozotierat po bokoch. snad mi nieco uz pomoze. dakujem ti velmi pekne za radu a dufam, ze sa mi podari aspon z polovice taka pekna ako tvoje :D
tkatka
@saska12 nemáš zač, držím ti palce aby sa ti všetky tortičky vydarili :)))