Foto: misladelka
Rýchla a jednoduchá polievka s výbornou maslovo-zeleninovou chuťou pre tých, ktorí milujú polievky s množstvom cestovín :D
porcie
príprava
Postup
-
1
Maslo pomaly rozpustíme v hrnci, keď začne peniť, pridáme vegetu, premiešame a pridáme aj očistenú, na krúžky nakrájanú mrkvu a petržlen. Zeleninu dusíme do polomäkka.
- 2
Dáme zovrieť cca 1,5 l vody a keď bude zelenina "pripravená", zalejeme ju horúcou vodou. Ďalej varíme pomaly, keď voda opätovne zovrie, pridáme očistenú cibuľu v celku.
- 3
Kým sa polievka pomaly varí, prichystáme si knedličky. Dve vajcia poriadne rozšľaháme a pridáme do nej cca 8 PL detskej krupice. Zmes na knedličky nemôže byť ani veľmi hustý, ani riedky. Zistíme to podľa toho, keď ju už naberieme na PL a dáme do vriacej polievky. Od lyžice by sa mala sama odlepiť a vyhupnúť na povrch. Tiež by sa nemala rozpadávať.
- 4
Podľa toho, aké veľké knedličky ste si zo zmesi naporciovali do polievky, varíme. Moje (kuk obrázok) som už nechala vrieť len 10 minút.
- 5
Polievka je rýchla, lacná a výborná. Moja mamina mi robila podobnú, pridala však viac vegety a bez zeleniny, pretože ako malá som nechcela jesť polievku, nazvala ju žabacou, keďže len s vegetou a knedličkami vyzerala ako žaba v žaburinke :D Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu