Maslová polievka s knedličkami

misladelka - fotkamisladelka, 25. júna 2012

Rýchla a jednoduchá polievka s výbornou maslovo-zeleninovou chuťou pre tých, ktorí milujú polievky s množstvom cestovín :D

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

2 PL
3 ks
1 ks
2 KL
podľa chuti
1 ks
Knedličky:
2 ks
asi 8 PL




Postup

  1. 1

    Maslo pomaly rozpustíme v hrnci, keď začne peniť, pridáme vegetu, premiešame a pridáme aj očistenú, na krúžky nakrájanú mrkvu a petržlen. Zeleninu dusíme do polomäkka.

  2. 2

    Dáme zovrieť cca 1,5 l vody a keď bude zelenina "pripravená", zalejeme ju horúcou vodou. Ďalej varíme pomaly, keď voda opätovne zovrie, pridáme očistenú cibuľu v celku.

  3. 3

    Kým sa polievka pomaly varí, prichystáme si knedličky. Dve vajcia poriadne rozšľaháme a pridáme do nej cca 8 PL detskej krupice. Zmes na knedličky nemôže byť ani veľmi hustý, ani riedky. Zistíme to podľa toho, keď ju už naberieme na PL a dáme do vriacej polievky. Od lyžice by sa mala sama odlepiť a vyhupnúť na povrch. Tiež by sa nemala rozpadávať.

  4. 4

    Podľa toho, aké veľké knedličky ste si zo zmesi naporciovali do polievky, varíme. Moje (kuk obrázok) som už nechala vrieť len 10 minút.

  5. 5

    Polievka je rýchla, lacná a výborná. Moja mamina mi robila podobnú, pridala však viac vegety a bez zeleniny, pretože ako malá som nechcela jesť polievku, nazvala ju žabacou, keďže len s vegetou a knedličkami vyzerala ako žaba v žaburinke :D Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

janikbj
júj,takúto milujem. akurát, že zeleninku strúhame na "jablkovom" strúhadle. a tie megahalušky...to je moje. krása
duschko
Robievam podobnu zeleninovu, len ked mam udusenu zeleninku tak posypem 1PL hladkej muky a premiesam. Zalejem studenou vodou. Necham zovriet. Do krupicovych halusiek zvyknem pridavat maslo a trosku soli s petrzlenovou vnatkou, su take lahsie.
hannah22
mám rada tento druh polievok a do knedličiek pridávam za lyžicu jemných ovsených vločiek a pokrájanú pažitku , alebo petržlen.vňatku, haluštičky sú potom trochu inakšie.... :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia