
Jednoduchý a výborný zákusok z čerstvých jahôd...
Hľadala som nejaky recept s čerstvých jahôd kedže jahody práve teraz dozrievajú.

Želví polévka
Mararewiczowa Róźa: Praktyczna kuchnia, Lwów, 1910

Tvarohovo-marhuľový koláč
Ak vám zostane nedojedený marhuľový kompót, urobte z neho koláč. Tento vynikajúci s tvarohom.

Jednoduchý čiernohorský rezeň
Rezne stále patria medzi naše najobľúbenejšie jedlá. Aj tento náš jednoduchý čiernohorský rezeň stojí za vyskúšanie...

Zemiaky ku grilovačke
K tomuto receptu ma inšpiroval skvelý hostiteľ na návšteve v Nemecku. Verte, aj nemecká kuchyňa...

Kurací špíz a grilované šampiňóny
... s medom, chilli, talianskymi bylinkami a slaninou. Inšpiráciou mi bol tento perfektný recept...

Rýchla domáca zmrzlina
V Holandsku máme v posledných dňoch nezvyčajne teplo - teplota sa nám tu pohybuje od 24 stupňov...

Tvarohový koláč-DIA
Všetky ingrediencie od tvarohu až po kakaový prášok vyšlaháme do hladkej masy...

Nové zemiaky s pažítkou ako jarná príloha
Niekedy na jar, ked je ešte málo novej zeleniny, človek rozmýšľa o chutnej prílohe, ...

Zapekané bravčové kotlety a kuracie nugety
V tejto práci som "spriatelil" dva jedla!... Skombinoval som jedlá ktoré sú v knihe "Recepty za Života...

Boloňské špagety
Na oleji, alebo masle si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nastrúhaný celer a mrkvu.

Dusená hlávková kapusta
Existuje veľa spôsobov ako pripraviť chutnú kapustu k mäsku a tu je jeden z nich :-)

Španielske vtáčky
Karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plat dáme kúsok uhorky,...

Cviklová polievka
Cviklu milujem od malička. Tá farba, chuť a sila z nej, to je život!...

Mäkučká vianočka (vegan)
I keď je už po Veľkej noci, recept na vianočku pridám i tak. Existuje mnoho...

Vepřové srdce na špeku
Jak jsem uvedl, chci se pokusit připomínat zapomenutou a nebo málo využívanou klasiku. Vůbec nechci...

Kapustová polievka s jarnou zeleninou
Najlahodnejšia zelenina je v jari, začiatkom leta. Túto polievku milujem od malička, vôbec...

Ratatouille na plechu
Tento recept je z časopisu Dobré jedlo, ale keďže to je asi najlepší recept na ratatouille,...

Baklažánová nátierka
Mala som v chladničke jeden a pol baklažánu a tak som rozmýšľala čo s ním a keďže...

Teľací perkelt s opekanými haluškami
Teľacie stehno zbavíme blán a pokrájame na kocky 2 x 2 cm, v hrnci rozohrejeme masť a...

Hruškový koláč
najradšej pečiem ovocné koláče, lebo sú svieže, vláčne a hrušky v tomto koláči, sú...

Hovädzie na zelenine s pečenou knedľou
Tento recept mám už veľmi dávno, ani neviem od koho. Pôvodný recept je na mäso...

Nadstavovaný bravčový mozoček
POZOR! Toto je recept pre chlapov a silné ženy. Vegetariáni a slabšie nátury nech tento recept...

Šťavnatý jablkový koláč s bielkovou penou
Ďalšie moje pečenie jablkového koláčika, ktorý nesklame ani najnáročnejších.

Dlho kysnutý kváskový chlieb
V úvode musím poznamenať, že kvások je pre mňa novinkou. Kváskujem veľmi krátko, toto...

Pečený diviak na zázvorovo–medovej omáčke
Rúru rozohrejeme na 130 0C. Jednu cibuľu prešpikujeme klinčekmi. Mäso prudko opečieme na oleji, ...