Foto: lulu88
Ahojte, pridávam prvý koláč, ktorý mám 100 percentne odskúšaný, každý ho robí na iný spôsob ale mne sa osvedčil tento a tak vám ho Zobraziť celý popisAhojte, pridávam prvý koláč, ktorý mám 100 percentne odskúšaný, každý ho robí na iný spôsob ale mne sa osvedčil tento a tak vám ho chcem ponúknuť :) Je to studený koláč s chladničky vhodný na každú príležitosť a chutí úplne každému. Tak, hor sa do pečenia :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Spravíme si puding, klasicky ako ste zvyknutí robiť jeden puding tak teraz urobte dva jahodové prípadne iné červené (napríklad malina), ale jahoda je najlepšia :) Ocukrite si ich tiež podľa toho aký sladký ho chcete, ja dávam na tieto dva jahodové 4 až 5 PL cukru.
-
2
Vajíčka si rozdelíme na žĺtka a bielka. Do žĺtkov si pridáme práškový cukor.
-
3
Najskôr vyšľaháme tuhý sneh, potom zo žĺtkov a cukru peknú penu. Do peny pridáme olej a vlažnú vodu. Po riadnom prešľahaní pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh ktorý sme si už predtým pripravili.
-
4
Vymiešané cesto vylejeme na plech (nie je vymastený), nie však celé ale dve tretiny. Rovnomerne ho rozotrieme. Do ostatného cesta pridáme kakao, ja pridávam cca 2 až 3 PL ale podľa toho aké tmavé cesto chcete podľa toho dajte aj kakao. Keď ho primiešame do cesta, kakaové cesto vylejeme na biele, cikcakovito, ako vás len napadne :) Na toto surové cesto tiež vylejeme už vychladený puding (ak nemáte pomocníka čo vám ho bude miešať v studenej vode aby ochladol je dobré si puding pripraviť aspoň pol hodinku pred prípravou cesta). Tiež cikcakovo ako vás napadne :) Takto koláč vložíme do rúry a dáme piecť. Ja pečiem na 180°C približne 25 minút v teplovzdušnej rúre. Tu odporúčam uplatniť skúsenosti s vlastnou rúrou ale tch 25 minút určite.
-
5
Po upečení koláč vytiahneme a necháme pár minút vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a primiešame do nej 2 až 3 pochúťkové smotany, podľa toho aký veľký plech máte. Dochutíme krém aby bol sladký buď práškovým cukrom alebo vanilkovým. A dáme do chladničky stuhnúť aspon na 2-3 hodinky. Potom servírujeme. Niekedy sa koláč s pudingom zmieša tak, že sa dá jesť aj rukou a niekedy sadne skôr na spodok a dá sa jesť len lyžičkou. Práve v tom je to čaro, nikdy neviete ako bude na koniec vypadať :) Ale chuť je vždy úúúžastná :) Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu