Slané syrové srdiečka
Foto: boise
Možno tu už niekde recept je. Ja som ho dostala od kolegyne a každý rok ho hľadám zas a znovu, preto som sa rozhodla, Zobraziť celý popisMožno tu už niekde recept je. Ja som ho dostala od kolegyne a každý rok ho hľadám zas a znovu, preto som sa rozhodla, že si ho sem uložím. Možno niekoho inšpiruje ;)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Tvrdý syr nastrúhame a zmiešame ho s múkou, žĺtkami, soľou a maslom. Za brblania, že je to sypké nakoniec vypracujeme prekvapivo kompaktné cesto.
- 2
Cesto vyvaľkáme na cca 0,4 cm a vykrajujeme rôzne radostné veci. Ja som zvolila srdiečka, po týždňovom pečení som rada, že ešte vidím. Kľudne sa s tým ale vyhrajte a doprajte si viac tvarov.
- 3
Vykrojené záležitosti potreme vajíčkom (keďže vajcia sú túto sezónu považované za hodnotný dar, ja som žgrvačne na potretie použila len bielko, ktoré mi zostalo, keďže do cesta idú len žĺtka...muhahá, ušetrila som jedno vajčisko!!!!) zmiešaným so soľou a posypeme sezamom, prípadne dáme mandľu, čo kto má rád.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov do zlata. A to je všetko, potom už len necháme vychladnúť a odháňame hladné krky napríklad do momentu štedrého večera, kým im to začneme podsúvať s brblaním, že na ktorého oného som to piekla keď nejedia...
Tiež slané chuťovky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Robievam takéto syrové slanosti rada, ja mám len iný pomer surovín. Uložíme, vyskúšame aj takto.
Krásne Vianoce a a všetko dobré v novom roku!