Zemiakovo-batátové pyré
Michal Kružic
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 30. októbra 2013
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 30. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Batáty očistíme a nastrúhame najemno. V hrnci speníme maslo spolu s kurkumou a nasekanou bazalkou, pridáme batáty, soľ a korenie. Podlejeme vodou a podusíme asi 20 minút pri občasnom podlievaní vodou alebo vývarom. Nakoniec rozmixujeme na hustú kašu a primiešame 1 PL creme fraiche.
- 2
Baby zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, necháme vychladnúť a rozkrájame ich na krížalky. Opečieme ich na panvici dozlatista.
- 3
Pri podávaní opečené krížalky vložíme do polievky navrch a ešte pridáme „ružičku” z vyšľahanej šľahačky, zľahka zmiešanej s kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu