Zemiakovo-batátové pyré

Michal Kružic
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 30. októbra 2013
Zemiakovo-batátové pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
1 PL
3 lístky
50 g
1 šálka
1 šálka




Postup

  1. 1

    Batáty očistíme a nastrúhame najemno. V hrnci speníme maslo spolu s kurkumou a nasekanou bazalkou, pridáme batáty, soľ a korenie. Podlejeme vodou a podusíme asi 20 minút pri občasnom podlievaní vodou alebo vývarom. Nakoniec rozmixujeme na hustú kašu a primiešame 1 PL creme fraiche.

  2. 2

    Baby zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, necháme vychladnúť a rozkrájame ich na krížalky. Opečieme ich na panvici dozlatista.

  3. 3

    Pri podávaní opečené krížalky vložíme do polievky navrch a ešte pridáme „ružičku” z vyšľahanej šľahačky, zľahka zmiešanej s kyslou smotanou.

Diskusia k receptu

marianne
Tento pan kuchar moje chute vari,ako si tak vsimam.Perfektne, aj ked 1PL kurkuma dost sa mi zda,silne to je..