Škoricové hniezda s polevou - Cinnamon Rolls fotorecept

happybunny - fotkahappybunny, 14. februára 2016

Ahojte, toto je môj prvý recept, ktorý som sa rozhodla zverejniť :) Sú to škoricové slimáčiky, ktoré som upravila aby bol recept vegánsky, takže Zobraziť celý popisAhojte, toto je môj prvý recept, ktorý som sa rozhodla zverejniť :) Sú to škoricové slimáčiky, ktoré som upravila aby bol recept vegánsky, takže vždy napíšem do zátvorky aj čím môžte živočíšny produkt nahradiť. Dúfam, že vyskúšate, sú naozaj skvelé, mäkkučké a pripomínajú tie z IKEA s jediným rozdielom - sú oveľa lepšie!

80 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
90 g
250 ml
1 bal.
120 g
600 g
2 ks
Plnka:
120 g
200 g
4 PL
3,5 PL
Poleva:
5 PL
150 g
40 g
4 PL




Postup

  1. 1

    Pomiešala som všetky suroviny na cesto okrem mlieka a droždia. Pre vegánov: Maslo som používala prírodné a mlieko sójové s mandľovou príchuťou. Namiesto vajec som použila 2 PL chia semiačok a 5 PL vody, treba počkať asi 10 minút kým sa semiačka napijú a vytvorí sa "želé", tento mix sa dá kľudne používať ako náhrada vajec v pečení :) Okrem uvedených ingrediencií som pridala aj 1 PL javorového sirupu a pár kvapiek vanilkovej esencie, ale to nie je nevyhnutné. Nakoniec som pridala droždie a zaliala všetko vlažným mliekom. Cesto sa vypracovávalo ľahko, ak by sa vám zdalo až príliš lepkavé, prisýpajte múku podľa potreby. Samozrejme nie veľmi veľa, nech nestvrdne na kameň. Cesto som prikryla utierkou a nechala hodinu oddychovať.

  2. 2

    Po hodine som si na múkou posypanej pracovnej doske cesto rozvalkala na hrúbku asi 0,5 cm a celé potrela roztopeným maslom. Suché prísady som zmiešala v miske a posypala nimi celé cesto. Potom som ho naozaj napevno zrolovala a krájala asi 2 cm slimáčiky (nabudúce ich ale spravím hrubšie, aspoň 4 cm :) ). Ukladala som ich do väčších muffinových košíčkov, aby sa mi náhodou nezlepili.

    Škoricové hniezda s polevou - Cinnamon Rolls (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ešte aspoň 20 minút necháme slimáčiky oddychovať. Zatiaľ som si začala pripravovať polevu a pomaly aj rozohriala trúbu. Na polevu som použila rastlinné maslo a šlahačku z ryžovej smotany. Vo vysokej nádobe som vyšlahala maslo s cukrom, pridala mascarpone (toto môžte pre vegánsku verziu nahradiť kokosovou šlahačkou) a ďalej šlahala. V malom hrnci som si skaramelizovala cukor a zmiešala s maslom a šlahačkou, potom som doň vyklopila aj obsah nádoby, pár kvapiek vanilkovej esencie a všetko spolu miešala asi 5 minút. Akurát bol čas dať slimáčiky do trúby vyhriatej na 200°C.

    Škoricové hniezda s polevou - Cinnamon Rolls (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 10 minútach treba kontrolovať, či sú už upečené. Polevu som na ne dávala hneď ako som ich vybrala (asi 1 PL na jedného slimáčika). Na vrch ešte môžte nasypať pokrájané orechy, mandle, čokoládu, čo len chcete, ani tú polevu tam nemusíte dávať :) Dobrú chuť!

    Škoricové hniezda s polevou - Cinnamon Rolls (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

monty469
Voňajú až sem.Och to je trýznenie teraz večer pozerať recepty,ale nemôžem si pomôcť.Vyzerajú super,ukladám do k.k a 5*
stanci11
Teda @HappyBunny , prvý recept a hneď takáto nádhera? Wow!!! ukladám do KK, 10 hviezdičiek najradšej k tomu a čo najskôr vyskúšam! Mne sa to sladké vegánske pečenie zatiaľ moc nedarí, tak uvidíme či to nezbabrem ;) ;)
soniatko
fantasticky napad!!! skvely recept dakujem nikdy by mi nepadlo to nalozit do kosickov... urcite skusim...
happybunny
ďakujem pekne, určite ich vyskúšajte, u nás do dňa všetky zmizli:)
braxi
krásny recept...košíčky sú papierové?
bubaya
Šikovná dievčička si ty, máš pekné recepty. Tento posielam kamarátke, ona je fanynka Ikei a vie takéto drobnosti krásne napiecť.