Moje kvasené uhorky

abend - bez fotkyabend, 14. marca 2011

Podľa tohoto receptu robím uhorky už veľa rokov, výsledok je vždy výborný, kvašáky vydržia po celú zimu, samozrejme pokiaľ ich rýchlo neskonzumujete, alebo nerozdáte.Odporúčam Zobraziť celý popisPodľa tohoto receptu robím uhorky už veľa rokov, výsledok je vždy výborný, kvašáky vydržia po celú zimu, samozrejme pokiaľ ich rýchlo neskonzumujete, alebo nerozdáte.Odporúčam vyskúšať.

Suroviny

15 kg (veľkosť 8-10cm)
5kg malé
5 hlavičiek
2 kg
5 ks
5 ks
5 ks vyrastený
3-5 ks
5 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si nálev: Na 1liter vody dáme 4dkg soli, 3/4 balíčka rasce, 5ks bobkového listu. Uvedené suroviny povaríme, necháme prejsť varom.Celkom je treba asi 15 litrov nálevu

  2. 2

    Uhorky umyjeme , narežeme po dĺžke, mrkvu nakrájame po dĺžke na menšie kúsky tak vo veľkosti uhoriek, myslím tým na dĺžku uhoriek, to isté urobíme s chrenom. očistíme si cesnak, cibulky, umyjeme zelerové listy .

  3. 3

    Do súdka na kapustu stiedavo ukladáme uhorky, mrkvu, cibulky, feferónky cesnak chren. Na vrch uložíme zelerové listy ,viničné listy a kôpor a preložíme doštičkou. Pri kvasení by nám môhol obsah vystúpiť nad otvor súdka.Celý obsah zalejeme mierne vlažným nálevom. Zakryjeme vrchnákom, do žliabka nalejeme vodu, v priebehu kvasenia NEOTVÁRAME. Uhorky sú vykvasené cca za 3-4 týždne. Po vykvasení obsah súdka môžeme preložiť - šikovné gazdinky sa majú možnosť vyšantiť a pekne poukladať do zaváracích pohárov uhorky, pomedzi to mrkvičky, cesnak, navrch cibulky, zaliať nálevom zo súdka poháre uzavrieť a sterilizovať max. 7min. len toľko aby sa chytili viečka.

  4. 4

    Samozrejme, že množstvo uhoriek si každý zvolí sám, všetky ingrediencie je potom treba prispôsobiť množstvu uhoriek, aby výsledok bol :chutné kvašáky po celú zimu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia