Foto: dorisa
Toto je tiež jedna z obľubených polievok u nás. Robím ju hustejšiu. Dnes som vyvarila v nej udené kolienka.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na polievočku.
-
2
Do velkého hrnca dáme variť dobre umyté údené kolienka.
-
3
Po cca 60 min. varenia su kolienka uvarené, vytiahneme ich z vývaru a dame na tanier.
-
4
Očistíme si zeleninu a zemiaky, nakrajame na kolieska a križalky.
-
5
Do vývaru z kolienok dáme asi 1/4 zmesi Hŕstka + za hrsť krupov a budeme variť, kým nie je polomäkká. Potom pridáme zeleninu a zemiaky. Varíme do mäkka.
-
6
Na panvici si na oleji opražíme hladkú múku, pridáme červenú ml.papriku , zalejeme vodou, premiešame a vlejeme do polievky.
-
7
Ochutnáme, dochutíme, pridáme petržlenovú vňať a podávame s chlebíkom,alebo iným pečivom. Polievka je sýta. Dobrú chuť. Komu je malo, dá si z údeneého kolienka mäsko s chlebom a horčicou.
Dnes som to uvaril na obed. nemal som údené koleno - čo by bolo určite najlepšie, tak som tam dal výpek z pečeného mäsa (ale je možne dať aj nejaký bujón) ... a ..a a a a.. a bolo to SUPER!!!! Fajna hustá pollievka s chlebíkom.