Foto: tekvica
Inšpirovala som sa receptom na poľský tvarohový koláč z knihy Tvarohové koláče a dezerty, recept som málinko upravila a výsledok je tu.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
V mise rozmiešame múku s PDP, pridáme ostatné suroviny na cesto a vypracujeme tuhé cesto. Odložíme do chladničky. Zapneme rúru na 175°C.
- 2
Tvaroh rozmiešame so žĺtkami, cukrom, umom, pridáme šťavu z citróna, krupicu a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
- 3
Cesto rozdelíme na polovice. Nastrúhame jednu časť do tortovej formy, navrstvíme plnku a nastrúhame druhú polovicu cesta. Ja si cesto strúham do misy a potom ho sypem do formy, lebo keď som strúhala priamo do formy, bolo všade naokolo, len nie na svojom mieste.
- 4
Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 40 min., podľa svojej rúry. Po upečení necháme ochladiť a pokrájame. Zjeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu