Strúhaná tvarohová torta

tekvica - bez fotkytekvica, 16. marca 2016
Strúhaná tvarohová torta
Foto: tekvica

Inšpirovala som sa receptom na poľský tvarohový koláč z knihy Tvarohové koláče a dezerty, recept som málinko upravila a výsledok je tu.

12
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

175 g
1/2 bal
1 ks
2 PL
62,5 g
25 g
1 PL
Plnka:
1/2 kg
2 ks
70 g
1,5 PL
1 PL
1/2 ks
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise rozmiešame múku s PDP, pridáme ostatné suroviny na cesto a vypracujeme tuhé cesto. Odložíme do chladničky. Zapneme rúru na 175°C.

  2. 2

    Tvaroh rozmiešame so žĺtkami, cukrom, umom, pridáme šťavu z citróna, krupicu a nakoniec tuhý sneh z bielkov.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na polovice. Nastrúhame jednu časť do tortovej formy, navrstvíme plnku a nastrúhame druhú polovicu cesta. Ja si cesto strúham do misy a potom ho sypem do formy, lebo keď som strúhala priamo do formy, bolo všade naokolo, len nie na svojom mieste.

  4. 4

    Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 40 min., podľa svojej rúry. Po upečení necháme ochladiť a pokrájame. Zjeme.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: