Plnené čokoládové mufiny
Vyskúšajte veľmi chutné mufiny. Lekvárovú náplň si môžte zvoliť podla vašej chuti, odporúčam lekvár, ...
Zemiakové tortičky
Môžu sa použiť, ako samostatné jedlo s kyslým mliekom, zakysankou atd, alebo ako príloha k jednoduchému mäsku...
Čokoládovo-smotanovo-jahodová mňamka s chilli
Prišla na mňa chuť na sladké, ale mala som chuť aj na čokoládu, aj na...
Škoricové muffiny s brusnicami
Robila som muffiny prvý krát v živote, nemám na ne formičky a aj tak vyzerajú, ...
Krabí rýchly šalátik à la Catrin
Kedže som pracovala v kuchyni a meníčka už mi nič nehovorili(teda hlavne v lete) tak som si...
Banánové tagliatelle s omáčkou z lesného ovocia
Nevarené, nepečené, krásne a lahodné jedlo :)
Marinované kačacie prsia s pomarančom
Marináda: Kačacie prsia očistíme, kožu nakrojíme, postupne k nim pridávame všetky ostatné suroviny. Nakoniec všetko spolu...
Jahodový džem s vanilkou a koňakom
Zásoby z čias, keď som mala vo vinohrade veľké množstvo jahôd sa minuli... musela som si...
Závin z Vysočiny
Na zemiakový šalát som navarila veľa zemiakov, tak som otvorila múdry zošit a našla som tento recept....
Gaštanové gule „Gýmeš“
Penový korpus: Suroviny šľaháme nad parou do zhustnutia, kým sa cukor rozpustí. Po 20 minútach...
Marcipánová roláda s mandľovou príchuťou
Cesto dobre spracujeme z uvedených surovín. Rozdelíme ho na 3 časti na papieri posypanom práškovým cukrom....
Mačací tanec - moja verzia
Potrebovala som minúť jačmenné krúpy. Hľadala som na Googli recept ako to nejako originálne spracovať a...
Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom
Aj vy ste zástancom toho, že variť treba sezónne? Tak využijeme dary prírody, ktoré sú...
Višňové dužiny
Višnňvé dužiny robievala maja mama a piekla s nimi fantastické buchty, alebo šatôčky.
Karfiolová polievka s tvarohom krémová
Tuto polievku nám varila ešte moja babka na letných prázdninách na osade. Tvaroh a sýr boli...
Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou
Jednoduché jedlo spojené s hlivou ustricovou.
Lievancovo– tvarohové objatie
Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme v teple vykysnúť.
Nivový kapor
Plátky umytého, vykosteného pokrájaného kapra osoľte, obaľte v hladkej múke, vajci a z oboch...
Lussekatter
Typicky svedsky safranovy kolacik, ktory sa jedava iba 13. decembra na Luciu (potajme sa vyjeda stale) :)
Cuketové carpaccio a wasabi pyré k tuniakovi
Tuniaka očistíme a rozrežeme na 4 rovnaké časti. Osolíme, okoreníme a obalíme v podrvenom zelenom...
Vianočné škoricovníčky
Tieto škoricovníčky pečiem každý rok na vianočné sviatky.
Šťuka plnená polentou
Šťuku zvnútra osolíme, okoreníme a potrieme zmesou nasekaných byliniek. Pripravíme polentu: V hrnci necháme zovrieť...
Lososové tortičky plnené kozím syrom
Naše predjedlo k slávnostnému menu na Nový rok 2012...
Nektárinkové čatní s ďumbierom
Paradajky sparíme v horúcej vode na 10 sekúnd a ošúpeme, nakrájame na kocky.
Citrónový sorbet s vyprážanou hruškou
V hrnci zmiešame vodu, cukor a sirup, privedieme do varu a vychladíme. Pridáme citrónovú...
Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...
Olive ascolane
Vyborna dobrotka v slovenskej kuchyni nie velmi znama ale zarucene ocari jej chut dokonca aj hosti ktory...
Slané plnené palacinky
Všetkeho si dáme toľko koľko chceme palaciniek. Ako prvé si spravíme palacinkové cesto a necháme ho odležat...