Koláč Banoffee
12
porcií
porcií
105 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Maslové sušienky rozdrvíme a premiešame s rozpusteným maslom. Nanesieme na dno a po okrajoch tortovej formy s priemerom 23 cm. Dôkladne utlačíme pomocou lyžice. Dáme na 30 minút chladiť.
- 2
Na sušienkový korpus nanesieme kondenzované mlieko a uhladíme. Banány nakrájame na kolieska, zopár koliesok odložíme bokom a ostatok naukladáme na vrstvu kondenzovaného mlieka.
- 3
Smotanu vyšľaháme dotuha, nie je potrebné ju sladiť a nanesieme v hrubej vrstve na banány. Povrch torty ozdobíme odloženými banánmi a posypeme strúhanou čokoládou. Pred podávaním dobre vychladíme.
Tiež banánový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Staci ho povarit ponorene tak dve a pul hodiny, pochopitelne uzavrene, v hrnci s vodou, pak nechat konzervu dobre vychladit a otevrit.
zrejme to bude tak ako vraví Dormella.