Šošovicová polievka pre budúcich milionárov

lallya - bez fotkylallya, 1. januára 2014

Hovorí sa, že na Nový rok sa má jesť šošovicová polievka, aby sme boli bohatí po celý rok. Tak som pripravila moju tradičnú šošovicovú Zobraziť celý popisHovorí sa, že na Nový rok sa má jesť šošovicová polievka, aby sme boli bohatí po celý rok. Tak som pripravila moju tradičnú šošovicovú polievku, aby sme si pochutnali a zbohatli. Ha- ha.

6
porcií
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
3 - 4 ks
1 ks
1 - 2 ks
2 ks
2 - 3 ks
2 - 3 ks
5 - 6 ks
1 ks
1 - 2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Šošovicu si deň vopred namočíme. Na druhý deň ju v tej istej vode (nemusíme) ochutíme trochou soli, bobkovým listom, novým korením, borievkami, čiernym korením mletým a celým a uvaríme ju do mäkka. V pare si uvaríme na kocky nakrájané zemiaky, ktoré ochutíme soľou a rascou. Uvarené zemiaky pridáme k mäkkej šošovici. Aby sa šošovica pri ďalšej tepelnej úprave úplne nerozvarila pridáme pár kvapiek octu. Keďže ja nevarím šošovicu s veľkým množstvom vody, po pridaní zemiakov prilejem vriacu vodu a soľ podľa chuti.

  2. 2

    Cibuľu a cesnak očistíme, vložíme do vyššej nádoby, nalejeme cca 1 dcl vody a ponornou varechou rozmixujeme. Na panvici rozpálime olej, na ktorom opražíme múku do ružova a zalejeme cibuľovo-cesnakovým "kokteilom", pridáme mletú červenú papriku a privedieme do varu, chviľu povaríme. Potom to vlejeme do vriacej polievky, dôkladne premiešame, necháme variť a pridáme na kolieska nakrájané párky. Keď sa párky uvaria, polievku odstavíme a pridáme petržlenovú vňať.

  3. 3

    Potom si už iba pochutnávame a čakáme na bohatstvo.

Diskusia k receptu

jujoska
my jeme sosovicovu polievku tiez na Novy rok, ale aby som do nej v tento sviatocny den davala parky, sa mi zda prinajmensom divne...
radulienka
Šošovičku mám veľmi rada, ale nemusí to byť len polievka na Nový rok. V Čechách jedávajú varenú šošovicu s párkom alebo volským okom namiesto zemiakov, len sa uvarí, omastí maslom a poleje smaženou civuľkou, aj to je mňamka...
ivka268
My robievame na Nový rok tiež šošovicovú polievočku,ale namiesto párkov dávam klobásku a dá sa to skvele urobiť v 1 hrnci..osmažiť cibuľku,poprášiť mletou paprikou,zaliať vodou,pridám šošovicu,mrkvu,petržlen,zeler,klobásku,na kocky nakrájané zemiaky ,trosku soli,a uvarím domäkka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia