Hovorí sa, že na Nový rok sa má jesť šošovicová polievka, aby sme boli bohatí po celý rok. Tak som pripravila moju tradičnú šošovicovú Zobraziť celý popisHovorí sa, že na Nový rok sa má jesť šošovicová polievka, aby sme boli bohatí po celý rok. Tak som pripravila moju tradičnú šošovicovú polievku, aby sme si pochutnali a zbohatli. Ha- ha.
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu si deň vopred namočíme. Na druhý deň ju v tej istej vode (nemusíme) ochutíme trochou soli, bobkovým listom, novým korením, borievkami, čiernym korením mletým a celým a uvaríme ju do mäkka. V pare si uvaríme na kocky nakrájané zemiaky, ktoré ochutíme soľou a rascou. Uvarené zemiaky pridáme k mäkkej šošovici. Aby sa šošovica pri ďalšej tepelnej úprave úplne nerozvarila pridáme pár kvapiek octu. Keďže ja nevarím šošovicu s veľkým množstvom vody, po pridaní zemiakov prilejem vriacu vodu a soľ podľa chuti.
- 2
Cibuľu a cesnak očistíme, vložíme do vyššej nádoby, nalejeme cca 1 dcl vody a ponornou varechou rozmixujeme. Na panvici rozpálime olej, na ktorom opražíme múku do ružova a zalejeme cibuľovo-cesnakovým "kokteilom", pridáme mletú červenú papriku a privedieme do varu, chviľu povaríme. Potom to vlejeme do vriacej polievky, dôkladne premiešame, necháme variť a pridáme na kolieska nakrájané párky. Keď sa párky uvaria, polievku odstavíme a pridáme petržlenovú vňať.
- 3
Potom si už iba pochutnávame a čakáme na bohatstvo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu