
Ľahký zemiakový šalát s reďkovkou
Nemala som v plane tento salat pridavat, preto nemam fotky z postupu. Priprava je ale...

Čalamáda krásne farebná a pikantná
Toto je moja posledná čalamáda v tomto roku. Pozbierala som po záhradke všetko, čo bolo pekné...

Pohánkové krokety
Tento chutný recept som objavila v časopise Fit štýl. Sú výborné len tak so zeleninovým šalátom...

Harrisa - pálivá pasta
Máme radi pikantné jedlá a koreniace zmesi. Viem, že sa to vyrába aj vo veľkom...

Dusená červená kapusta s jablkami a brusnicami
Viem! Dobre viem, že každá rodinka na našom Slovensku má svoj osvedčený recept na túto chuťovo...

Biela fazuľa na kyslo
Kúpil som na farmárskych trhoch parádnu veľkú fazuľu, viac druhov. Tak som z bielej urobil tento prívarok, na kyslo....

Spaghetti bolognese
Ďalšia inšpirácia zo školy varenia. Rýchla verzia so špagetami z obchodu.

Špenátový prívarok
Keďže je pôstne obdobie a blíži sa zelený štvrtok dávam typ na dobrý špenátový prívarok (môže byť...

Gnocchi s karamelovým maslom a makom
Uvaríme zemiaky v šupke v mierne osolenej vode. Scedíme, ošúpeme a prelisujeme, prípadne postrúhame na...

Kalerábovo-zemiakové placky
Keď sa môžu robiť zemiakové placky s cuketou, tak prečo nie s kalerábom ......

Baklažán na marocký spôsob (zaalouk)
Chcete vyskúšať niečo iné a nové? Alebo hľadáte vegetariánsky recept plný vitamínov? Tak vyskúšajte baklažán s paradajkami...

Omáčka na grilovanie - BBQ sauce
Cas grilovania nastal a tak pridavam nas oblubeny BBQ sauce. Snad vam to zachuti pri zahradnej...

Nátierka z pečenej cvikly
Úplne jednoduchá príprava, obsah cenných látok, lahodná chuť a krásna farba. To sú jej...

Zeleninové placky na plechu
z cukety a ďalších dobrôt... ak si chcete ušetriť čas, namiesto vyprážania môžete upiecť na...

Pečené brambory
Syrové brambory oškrábeme, kdo má rád se slupkou řádně vydrhne a slupku nechá. Do brambor...

Pikantná omáčka ku grilovanému mäsu
Paradajky na niekoľko sekúnd ponoríme do vriacej vody, vytiahneme ich, schladíme a olúpeme. Olúpané...

Šľahaný rezeň z bravčovej pečene
Pridávam svoj receptík pre milovníkov jedál z pečene, príprava je jednoduchá, rýchla, nenáročná na...

Rajská - paradajková omáčka
Rajskou, ako sa hovorieva u nás som jedávala u mojej babičky, mamky a aj u...

Bramborové knedlíky
Rohlík nakrájíme na malé kostičky a opečeme na oleji. Den předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme...

Medovo-zázvorová mrkva
Grilovaná zelenina k mäsu je vždy dobrá voľba. Vďaka zdravšiemu životnému štýlu dcéry objavujem nové chute,...

Kozí syr naložený v oleji
Kozí syr ukladám do olivového oleja, ked chcem , aby mi trocha dlhšie vydržal. Je veľmi...

Vegánsky zemiakový šalát s vegezelerovou rybou
Nikdy mi nechutil klasický zemiakový šalát pre mastnú majonézu, tak som ju vymenila za sójovú a...

Nakladaný syr Hermelín
Nakladaný hermelín (syr) je pochúťka v lete, či v zime; s čerstvou bagetkou jedna báseň :-)

Gruzínsky šalát
Nechala som sa inšpirovať tu : http://www. povarenok. ru/recipes/show/113184/, trochu mi nesedeli množstvá surovín, tak som...

Debrecínsky sandwich
Najpredávanejší produkt studenej kuchyne na slovensku, podaný trošku ináč, fo forme sandwich. To čo...

Houskové knedlíky - jedno těsto, dvoje knedlíky
Je tady hodně různých knedlíků, ale většinou parené. Já jen přidám vařené. No a...