Foto: mirian4
Nakladaný hermelín (syr) je pochúťka v lete, či v zime; s čerstvou bagetkou jedna báseň :-)
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do väčšieho pohára ukladáme vo vrstvách hermelín (ovčí syr) nakrájaný na malé kúsky (trojuholníčky), cibuľu na kolieska nakrájanú, olivy, kápiu; zasypeme sušeným cesnakom, feferónovou pastou a pokračujeme vo vrstvách až po vrch pohára. Dolejeme trošku nálevu z olív a nakoniec olivový olej až po vrch pohára.
- 2
Uložíme do chladničky min. na 1.týždeň (kto vydrží :-) a viac... Je to neskutočná delikatesa, ktorá nám chutí s čerstvou tmavou bagetou. Ak ostane nálev po vyjedení všetkých dobrôt z pohára, opäť naložím novú dávku... Dobrú chuť !!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu