Nakladaný syr Hermelín

mirian4 - fotkamirian4, 12. apríla 2014
Nakladaný syr Hermelín
Foto: mirian4

Nakladaný hermelín (syr) je pochúťka v lete, či v zime; s čerstvou bagetkou jedna báseň :-)

15 minút
príprava

Suroviny

3 ks
1 ks veľká
2 PL




Postup

  1. 1

    Do väčšieho pohára ukladáme vo vrstvách hermelín (ovčí syr) nakrájaný na malé kúsky (trojuholníčky), cibuľu na kolieska nakrájanú, olivy, kápiu; zasypeme sušeným cesnakom, feferónovou pastou a pokračujeme vo vrstvách až po vrch pohára. Dolejeme trošku nálevu z olív a nakoniec olivový olej až po vrch pohára.

  2. 2

    Uložíme do chladničky min. na 1.týždeň (kto vydrží :-) a viac... Je to neskutočná delikatesa, ktorá nám chutí s čerstvou tmavou bagetou. Ak ostane nálev po vyjedení všetkých dobrôt z pohára, opäť naložím novú dávku... Dobrú chuť !!!

Diskusia k receptu

04dimension
Vyzerá to veľmi chutne,máš ho krááásne naložený...určite vyskúšam...Len sa chcem spýtať,ako dlho vydrží ? Treba ho po otvorení urýchlene zjesť?
mirian4
Keďže je syr naložený v oleji, ten ho v podstate konzervuje a vydrží dlhšie, u nás sa určite zje do týždňa ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia