Nakladaný červený melón

Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a člen Gourmet klubu, 20. augusta 2012
Nakladaný červený melón
Foto: Pravda - Ivan Majerský

1 ks stredný melón

Suroviny

1 ks stredne veľký




Postup

  1. 1

    Zavárame ako klasické uhorky. Uhorky aj melón totiž patria do jednej botanickej skupiny, preto chutia v sladkokyslom náleve rovnako.

Diskusia k receptu

zsuzsu
u nás to je už tradícia :) neviem si predstaviť bez neho napríklad jedenie gulášu :)) Ja som na neho zvyknutá od malička,chutí mi,ale tí,čo ho takto nepoznajú sa po ochutnaní tvária všelijako :DDD je to sranda sledovať ich pri tom.
valeri
ešte som melón nezavárala, ale čo nebolo môže byť :-)), uložila som
vevuska53
červený melón milujem, ale najviac mi chutil ako kvasený v sude ,mňam výborné
mia2404
tak isto zaváram aj ja , len tam pridávam feferonky :-)
janara
zaujímavé...chcem sa spýtať, či melon nezmäkme a či si udrží farbu, resp. dokedy si farbu a chrumkavosť udrží ?
evanaaa
Konečne! O zaváranom melóne som tu už párkrát písala, aj som ho jedla, tiež som spočiatku pochybovala kým som neochutnala, ale dá sa jesť. A teraz je už aj recept naň, je jednoduchý, len neviem, ani s tohto receptu, ako dlho sterilizovať, čo je podľa mňa dosť dôležitá informácia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia