Paradajkový lekvár ako šípkový

pipa - bez fotkypipa, 10. augusta 2013

aj keď sa zdá, že paradajky nemajú s lekvárom nič spoločné, táto kombinácia ingrediencií urobí chuť šípok.

230 minút
príprava

Suroviny

2,5 kg
4 ČL
1 ČL
1 bal.
1,2 kg




Postup

  1. 1

    Paradajky, kyselinu citrónovú, zázvor, vanilkový cukor variť 1,5 hodiny.

  2. 2

    Všetko prepasírovať, pridať cukor, variť 40 minút.

  3. 3

    Hotové a horúce naplniť do pohárov a uzavrieť.

Diskusia k receptu

ppokia
Dosť často robím šípkový lekvár ,no rajčiny ako šipky som ešte nepočula ale vyskušam rajčiny na sladko /omáčky polievku/mam celkom rada. Ukladám
smejkad
poznam ho bez zazvoru , trosicku redsi , ale chutovo fantasticky , robievala ho moja starka
pipa
urobte, ochutnajte a budete prekvapeni
pipa
paradajkový lekvár je na nerozoznanie od šípkového
eliz
fakt dobrý, dnes som si spravila a už každý rok si budem robiť.
Vrelá vďaaaaka..........super:)))))
julanda
A ja si myslím, že treba premôcť lenivosť, ísť na šípky a navariť poriadny šípkový lekvár. Šípok je dosť a dá sa k nim dostať bez roboty - bez sadenia, polievania, okopávania a striekania.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia