Pohánkové krokety

nika8 - fotkanika8, 27. mája 2014
Pohánkové krokety
Foto: nika8

Tento chutný recept som objavila v časopise Fit štýl. Sú výborné len tak so zeleninovým šalátom napr. na večeru. A hlavne, sú bez lepku. Zobraziť celý popisTento chutný recept som objavila v časopise Fit štýl. Sú výborné len tak so zeleninovým šalátom napr. na večeru. A hlavne, sú bez lepku. :)

20 minút
príprava

Suroviny

150 g
50 g
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, alebo roztlačíme.

  2. 2

    Pohánku uvaríme domäkka (po dosiahnutí bodu varu varíme 2 až 3 minúty, odstavíme a necháme v teple dôjsť), zlejeme a pridáme k zemiakom.

  3. 3

    Pridáme vajíčko, múku, soľ, môžme pridať aj roztlačený cesnak a petržlenovú vňať (nemusí byť) a premiešame.

  4. 4

    Tvarujeme guľôčky (ja som robila také malé placky - bolo to jednoduchšie :) ) a osmažíme dozlatista na repkovom alebo slnečnicovom oleji.

  5. 5

    Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

nika8
dakujem :)
tiez som premyslala nad pecenim v rure, ale este som to neskusala. Podla mna budu dobre, len mozno trochu suchsie. Musim nabuduce vyskusat aj takto :)
frezia
Mas ich pekne, ja podobne robim v rure na peciacom papieri, alebo v muffinovej forme.
skandyka
Dnes som ich vyskúšala. Sú vynikajúce, hlavne ten cesnačik tomu pridal vynikajúcu chuť. Ja som múku ani nepridávala, mala som cesto dosť husté aj bez nej :). Teraz ľutujem, že som ich neurobila rovno z dvojitej dávky :( , vyšlo mi totiž iba 6 maličkých placičiek. Ďakujem za skvelý recept :)
tinca
@nika8 mám rada pohánku, robím aj pohánkové rizoto, krokety vyzerajú skvele:)
kukulienka71
Sú veľmi chutné, kto sa len začína kamarátiť s pohánkou, odporúčam mu tento recept. Robila som ich na panvici, tam treba to vajíčko aj zahustiť múkou, aby sa dali kroketky otočiť. Predpokladám, že v rúre budú v pohode aj bez vajca a múky, ono to cesto držalo spolu, ale v horúcom oleji sa rozpadáva, v rúre by to ustálo. Nabudúce skúsim aj tak, je to dobrá chuťovka, ďakujem pekne @nika8






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia