Foto: nika8
Tento chutný recept som objavila v časopise Fit štýl. Sú výborné len tak so zeleninovým šalátom napr. na večeru. A hlavne, sú bez lepku. Zobraziť celý popisTento chutný recept som objavila v časopise Fit štýl. Sú výborné len tak so zeleninovým šalátom napr. na večeru. A hlavne, sú bez lepku. :)
príprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, alebo roztlačíme.
- 2
Pohánku uvaríme domäkka (po dosiahnutí bodu varu varíme 2 až 3 minúty, odstavíme a necháme v teple dôjsť), zlejeme a pridáme k zemiakom.
- 3
Pridáme vajíčko, múku, soľ, môžme pridať aj roztlačený cesnak a petržlenovú vňať (nemusí byť) a premiešame.
- 4
Tvarujeme guľôčky (ja som robila také malé placky - bolo to jednoduchšie :) ) a osmažíme dozlatista na repkovom alebo slnečnicovom oleji.
- 5
Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tiez som premyslala nad pecenim v rure, ale este som to neskusala. Podla mna budu dobre, len mozno trochu suchsie. Musim nabuduce vyskusat aj takto :)