Foto: marisee
Zeleninová príloha netradičnej chuti
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
0,3 kg očistená a prepolená po dĺžke |
|
0,3 kg očistený a prepolený po dĺžke |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
|
|
(prípadne čierne) |
|
Postup
-
1
Predhrejte rúru na 180°C (teplovzduch na 160°C). Mrkvu a petržlen povarte vo vriacej vode po dobu 10-15 minút, kým nezačnú mäknúť, ale sú stále trochu chrumkavé. Vyberte a osušte.
- 2
Rozložte mrkvu a petržlen na plech, pokvapkajte olejom a octom, potom posypte cukrom. Dochuťte soľou a korením.
- 3
Potom pečte asi 45 minút, príležitostne otáčajte, kým cukor neskaramelizuje a mrkva nie je mäkká. Mrkvu podávajte samotnú ako predjedlo alebo ako prílohu.
- 4
Ak ju zmiešate s rukolou, syrom feta a trochou olivového oleja, vytvoríte vynikajúci teplý šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu