Pečená mrkva s petržlenom

marisee - bez fotkymarisee, 3. marca 2014
Pečená mrkva s petržlenom
Foto: marisee

Zeleninová príloha netradičnej chuti

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

0,3 kg očistená a prepolená po dĺžke
0,3 kg očistený a prepolený po dĺžke
2 PL
2 PL
2 ČL
 (prípadne čierne)




Postup

  1. 1

    Predhrejte rúru na 180°C (teplovzduch na 160°C). Mrkvu a petržlen povarte vo vriacej vode po dobu 10-15 minút, kým nezačnú mäknúť, ale sú stále trochu chrumkavé. Vyberte a osušte.

  2. 2

    Rozložte mrkvu a petržlen na plech, pokvapkajte olejom a octom, potom posypte cukrom. Dochuťte soľou a korením.

  3. 3

    Potom pečte asi 45 minút, príležitostne otáčajte, kým cukor neskaramelizuje a mrkva nie je mäkká. Mrkvu podávajte samotnú ako predjedlo alebo ako prílohu.

  4. 4

    Ak ju zmiešate s rukolou, syrom feta a trochou olivového oleja, vytvoríte vynikajúci teplý šalát.

Diskusia k receptu

frezia68
Výborná ľahká večera.Pridám 2 zemiaky nakrájané a zeleninu nevarím,stráca vitamíny.Ty si vylepšila chuť karamelom,balzamikom a ďaľším korením :-)
mariamka
pecena zelenina je vyborna, lahka, chutna, myslim ze predvarat ani netreba, robila som uz, len sa piekla trosku dlhsie, tie koreniny su zaujimave, nepoznam
marianne
Ok presvedcila si ma:-),idem piect,to korenie sice nemam,ale nahradim...
safran
poznám čiernu soľ himalájsku, havajskú nepoznám... ak nejde o preklep, chcela by som vedieť viac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia