Foto: pusta
Máme radi pikantné jedlá a koreniace zmesi. Viem, že sa to vyrába aj vo veľkom priemyselne a dostať kúpiť v rôznych špecializovaných predajniach už Zobraziť celý popisMáme radi pikantné jedlá a koreniace zmesi. Viem, že sa to vyrába aj vo veľkom priemyselne a dostať kúpiť v rôznych špecializovaných predajniach už hotové. Niet však nad čerstvo vyrobené doma, sú určite lepšie ako hotové výrobky. Harrisa je pálivá pasta, ktorá sa používa ako príloha ku kuskusu, ako chuťovka k rôzne upravenej zelenine, k marinovaniu mäsa, používa sa pri grilovaní a pečení jahňaciny a hydiny. Tiež sa pridáva do jedál zvlášť ostrej chuti - do polievok a gulášov.
porcia
príprava
Suroviny
100 g, sušené |
|
6 strúčikov, prelisovaný |
|
|
|
2 čajové lyžičky |
|
1 ks |
|
1/3 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka mletý |
|
2/3 hrnčeka |
|
Postup
-
1
Sušené chilli papričky odstopkujeme, ostrým nožom rozrežeme po dlžke na polovice a vyškriabeme z nich semienka. Zalejeme vriacou vodou, aby zmäkli. Necháme 5 minút odstáť
- 2
Do nádoby pridme korianer, rímsky kmín, sladkú mletú červenú papriku, soľ a scedené chilli papričky. Ponorným mixérom zmes rozmixujeme za postupného prilievania olivového oleja tenkým prúdom.
- 3
Plníme do sklených nádobiek, na povrchu ešte zalejeme vrsrvičkou oleja a vzduchotesne uzavrieme. Skladujeme v chladničke, kde vydrží aj niekoľko mesiacov. Podávame a používame pri izbovej teplote. Pripravila som podľa vysielania Tv-paprika. Harrisa je charakteristická pre Libanon, Maroko a Alžírsko.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/diskusie/rimsky-vs-indicky-kmin-rasca/1...
Je rímsky, indický a klasický....
@pusta toto by bolo niečo pre môjho brata :)
dodržala som pôvodný recept, už ani tu vyberať nemienim :-)
dakujem.
TS
dakujem za uloženie do kk.