Kuriatko s kukuričným pyré a pukancami

Patrik Stupňan
šéfkuchár Wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 24. februára 2022
Kuriatko s kukuričným pyré a pukancami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií

Suroviny

850 g (supreme)
50 g
Kukuričné pyré:
700 g mrazená
150 g
25 g
50 g
500 ml
250 ml
Okrem toho:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia očistíme, osolíme, pridáme maslo a dáme v uzatvorenej nádobe do rúry pri nižšej teplote na 80 minút. Ak máme prístroj na sous–vide, vložíme do vrecka a zavákuujeme. Pripravujeme pri 60 stupňoch 80 minút. Potom schladíme v studenej vode.

  2. 2

    Do hrnca dáme olej, šalotku a cesnak nakrájané najemno. Restujeme dozlata, pridáme mrazenú kukuricu a podlejeme vývarom. Varíme domäkka. Potom zmes prelejeme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Pridáme smotanu, roztopené maslo a všetko prepasírujeme, pyré osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Pukance urobíme v mikrovlnke podľa návodu na obale. Kuriatko podávame s kukuričným pyré a pukancami.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha