Kuriatko s kukuričným pyré a pukancami
Patrik Stupňan
šéfkuchár Wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 24. februára 2022
šéfkuchár Wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 24. februára 2022

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
Suroviny
| 850 g (supreme) |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| Kukuričné pyré: | |
| 700 g mrazená |
|
| 150 g |
|
| 25 g |
|
| 50 g |
|
| 500 ml |
|
| 250 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Okrem toho: | |
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia očistíme, osolíme, pridáme maslo a dáme v uzatvorenej nádobe do rúry pri nižšej teplote na 80 minút. Ak máme prístroj na sous–vide, vložíme do vrecka a zavákuujeme. Pripravujeme pri 60 stupňoch 80 minút. Potom schladíme v studenej vode.
- 2
Do hrnca dáme olej, šalotku a cesnak nakrájané najemno. Restujeme dozlata, pridáme mrazenú kukuricu a podlejeme vývarom. Varíme domäkka. Potom zmes prelejeme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Pridáme smotanu, roztopené maslo a všetko prepasírujeme, pyré osolíme a okoreníme.
- 3
Pukance urobíme v mikrovlnke podľa návodu na obale. Kuriatko podávame s kukuričným pyré a pukancami.
Tiež kurča:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu