Kuriatko s kukuričným pyré a pukancami
Patrik Stupňan
šéfkuchár Wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 24. februára 2022
šéfkuchár Wellness hotela Lesná v Starej Lesnej, 24. februára 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
Suroviny
850 g (supreme) |
|
50 g |
|
|
|
Kukuričné pyré: | |
700 g mrazená |
|
150 g |
|
25 g |
|
50 g |
|
500 ml |
|
250 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Okrem toho: | |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia očistíme, osolíme, pridáme maslo a dáme v uzatvorenej nádobe do rúry pri nižšej teplote na 80 minút. Ak máme prístroj na sous–vide, vložíme do vrecka a zavákuujeme. Pripravujeme pri 60 stupňoch 80 minút. Potom schladíme v studenej vode.
- 2
Do hrnca dáme olej, šalotku a cesnak nakrájané najemno. Restujeme dozlata, pridáme mrazenú kukuricu a podlejeme vývarom. Varíme domäkka. Potom zmes prelejeme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Pridáme smotanu, roztopené maslo a všetko prepasírujeme, pyré osolíme a okoreníme.
- 3
Pukance urobíme v mikrovlnke podľa návodu na obale. Kuriatko podávame s kukuričným pyré a pukancami.
Tiež kurča:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu