Slivkové gule
Slivkové gule

Slivkové gule s tofu

lunter - fotkalunter, 13. januára 2019. Komerčný recept.
Slivkové gule s tofu
Foto: lunter
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 bal.
75 ml
3 PL
2 PL
3 PL
200 g
Na posypanie:
2 PL
4 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy najemno postrúhame tofu. Pridáme mlieko, múku, krupicu a strúhanku. Cesto jemne osolíme a dôkladne premiesime. Nemalo by byť veľmi husté, ani riedke. Podľa potreby pridáme strúhanku alebo mlieko.

  2. 2

    Z cesta odoberáme menšie kúsky, do ktorých balíme umyté a vykôstkované slivky. Guľky necháme chvíľu postáť, potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme. Hotové vyberáme dierkovanou naberačkou.

  3. 3

    Pokým sa gule varia, v menšom hrnci zohrejeme maslo, na ktorom prudko opražíme strúhanku a škoricový cukor. Hotové guľky podávame posypané opraženou strúhankou.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Mala som trochu obavu keďže tofu má svoju špecifickú chuť a nie všetko z neho mi chutí. No toto cesto je veľmi chutné. Do cesta som nedávala strúhanku, len krupicu a špaldovú múku. Robila som lekvárové pirohy, keďže nie je obdobie čerstvých slivák a mrazené už nemám.



Pridaj komentár k receptu: