Slivkové gule s tofu
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 bal. |
|
75 ml |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
|
|
200 g |
|
Na posypanie: | |
2 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do misy najemno postrúhame tofu. Pridáme mlieko, múku, krupicu a strúhanku. Cesto jemne osolíme a dôkladne premiesime. Nemalo by byť veľmi husté, ani riedke. Podľa potreby pridáme strúhanku alebo mlieko.
- 2
Z cesta odoberáme menšie kúsky, do ktorých balíme umyté a vykôstkované slivky. Guľky necháme chvíľu postáť, potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme. Hotové vyberáme dierkovanou naberačkou.
- 3
Pokým sa gule varia, v menšom hrnci zohrejeme maslo, na ktorom prudko opražíme strúhanku a škoricový cukor. Hotové guľky podávame posypané opraženou strúhankou.
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár k receptuPridaj komentár k receptu: