Pražma s baklažánovým kaviárom
Lukáš Kováčik
šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 11. augusta 2014
šé̀fkuchár penziónu Chateau Mignon v Dubnici nad Váhom, 11. augusta 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15-20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán nakrájame na plátky, nasolíme a necháme odstáť. Po chvíli kuchynskou utierkou odsajeme horkú šťavu a plátky nakrájame na malé kocky.
- 2
V panvici speníme šalotku, pridáme baklažán, med a ocot. Orestujeme a varíme na miernom plameni asi 10 minút. Nakoniec pridáme očistenú, na malé kocky nakrájanú papriku a posekanú zelerovú vňať.
- 3
Ryby očistíme a vyfiletujeme. Na olivovom oleji z oboch strán krátko (asi dve minúty z každej strany) opražíme jednotlivé filety, dochutíme soľou, korením a citrónom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu