prazdny

Kelovo-mäsová sekaná na zelenine

Hlavné jedlá

Chutna verzia "fasirky", alias ako lahko zasytit vela stravnikov.

prazdny

Baklažán od Cibičky

Bezmäsité jedlá

Ľahký, diétny, zdravý, chutný, zapečený baklažán :-)

prazdny

Srnčie stehno v mandľovom obale

Hlavné jedlá

Vykostené, odblanené, umyté a osušené srnčie stehno prešpikujeme tenkými prúžkami nakrájanej slaniny, ktorú vopred obalíme...

prazdny

Coq au vin - Kohút na víne

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na väčšie kusy, restujeme na oleji a necháme osušiť na papierovej utierke...

prazdny

Vianočná teľacina

Hlavné jedlá

Takto upravené mäso sa v našej rodine varí už po generácie na 1. sviatok vianočný na...

prazdny

Bandurky s tvarohom

Bezmäsité jedlá

Recept je od starých rodičov. Niekedy v minulosti sa takéto jedlá varili pravidelne a ešte keď...

prazdny

Zemiakovo-rukolové košíčky

Bezmäsité jedlá

Takéto košíčky si viem predstaviť pokojne aj na veľkonočný stôl. Môžete ich vyskúšať urobiť aj ako...

prazdny

Vyprážaná cukina

Hlavné jedlá

Cukinu nakrájame na kolieska, osolíme a necháme ju trochu „vypotiť“.

prazdny

Rezeň na pekáči

Hovädzie mäso

Tento recept mám už 30 rokov a dala mi ho moja krsná mama v Hlohovci. Nepripravujem ho...

prazdny

Baby zemiakové vežičky

Večera

Dostali sme chuť na francúzske zemiaky a keďže máme dve deti, z ktorých jedno im na...

prazdny

Pikantná cuketa s parmezánom

Bezmäsité jedlá

Cuketám sa aj tento rok darí, tak skúšam rôzne spôsoby úpravy - už bola pomazánka, ...

prazdny

Hubník

Bezmäsité jedlá

Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme krupicu, štipku soli a uvaríme na hustejšiu kašu.

prazdny

Penne alá čo dom dal...

Cestoviny

Veľmi často varím zo surovím, ktoré i po troške zostali v chladničke...

prazdny

Mäsom plnené taštičky z červenej šošovice

Hovädzie mäso

Cesto: Šošovicu uvaríme do mäkka, približne 15–20 minút. Necháme vychladnúť. Uvarenú šošovicu aj s...

prazdny

Lososová miska

Hlavné jedlá

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Chutný recept s lososom, hotový do pol hodiny? Vyskúšajte lososovú misku - je rýchla a jednoduchá na prípravu, obsahuje kopec zdravých surovín, ktoré zároveň poskytnú delikátne súznenie chutí....

prazdny

Steak so smotanovo-pečiarkovou redukciou

Hovädzie mäso

Druhý pokus, aj keď som mäso robila kratšiu dobu ako minule, bolo viac prepečené a...

prazdny

Drobková polievka s ryžou

Kuracie mäso

Očistené drobky vložíme do vody, osolíme a varíme domäkka. Drobky vyberieme, vývar precedíme a...

prazdny

Vepřová plec na zelenině

Bravčové mäso

Primárně jsem vlastně pouze potřeboval pořídit fotku nastrouhané kořenové zeleniny, ale když už bylo vyfoceno, ...

prazdny

Stehno s plnenou knedličkou a červenou kapustou

Hlavné jedlá

Stehná umyjeme, dočistíme, osušíme, odsekneme chrupavku a nasolíme. V kastróle zohrejeme kačaciu masť na asi...

prazdny

Tehlička z bravčového kolena

Bravčové mäso

Koleno, paprčky, bobkový list, nové korenie a soľ dáme so hrnca. Zalejeme vodou...

prazdny

Smotanové zemiaky zo šunkovaru

Hlavné jedlá

Tento recept, teda základ receptu, je prevzatý z návodu na výrobu šunky. Upravil som...

prazdny

Zeleninový prívarok Envirolunček

Večera

Blížia sa Veľkonočné sviatky, už za mesiac, s ich tradičnými dňami a pre ne charakteristrickým...

prazdny

Buchty na pare à la Ganzula

Hlavné jedlá

Originálne buchty na pare, len s fotkami.

prazdny

Zeleninová panvička s ryžovými rezancami

Cestoviny

Omáčka na podliatie restovanej zeleniny: cukor (karamel) podlejeme asi 100 ml vody a sójovou omáčkou, necháme...

prazdny

Cestoviny s bravčovými rebierkami (Fideos a la cassola)

Bravčové mäso

Ďalšie jednoduché katalánske jedlo. Každá rodina má svoj recept, môže sa pridať klobáska, hrach,...

prazdny

Grilovaná pečienka s restovanou pečeňou

Hlavné jedlá

Svoje meniny oslavujem, vo všetkej úcte a počestnosti, so svojim slávnym patrónom a ochrancom sv....

prazdny

Zemiakovo - petržlenové karí

Bezmäsité jedlá

Zemiaky (čím menšie, tým lepšie) uvaríme v šupke, potom ošúpeme.

prazdny

Caprese

Bezmäsité jedlá

rajčata nakrájet, mozarellu nakrájet nebo natrhat, pokapat oliváčem, dochutit a posypat bazalkou