Rada vymýšľam nové recepty. I keď pšeno (jáhle) nie je nové, dnes som si k nemu pridala zeleninu. Pšeno som namočila na 2 hodiny Zobraziť celý popisRada vymýšľam nové recepty. I keď pšeno (jáhle) nie je nové, dnes som si k nemu pridala zeleninu. Pšeno som namočila na 2 hodiny do vody, ale už som ho robila aj bez toho, len som dala viac vody 6 hrnčekov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pšeno, ktoré bolo asi 2 hodiny namočené vo vode, prepláchneme a uvaríme so soľou na kašu.
- 2
Cibuľu a pór nakrájame na kolieska, tevicu alebo cukinu na kocky.
- 3
Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme cukinu, pór, hrášok, osolíme a dusíme do mäkka alebo podľa chuti.
- 4
Na tanier dáme kašu z prosa a okolo nej udusenú zeleninu. Dochutíme koreninami. Dá sa urobiť aj z brokolice, karfiolu či iných ch druhov zeleniny, mne však najviac chutí z hrášku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu