Pšeno so zeleninou

anaitat - bez fotkyAnaitat, 4. júna 2016 14:10
Ďalšie recepty »

Rada vymýšľam nové recepty. I keď pšeno (jáhle) nie je nové, dnes som si k nemu pridala zeleninu. Pšeno som namočila na 2 hodiny do vody, ale už som ho robila aj bez toho, len som dala viac vody 6 hrnčekov.

2
porcie
5 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1,5 hrnčeka (alebo tekvica)
1-2 hrnčeky
1 ks
1 ks
1-2 PL
 podľa chuti
 podľa chuti
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Pšeno, ktoré bolo asi 2 hodiny namočené vo vode, prepláchneme a uvaríme so soľou na kašu.

  2. 2

    Cibuľu a pór nakrájame na kolieska, tevicu alebo cukinu na kocky.

  3. 3

    Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme cukinu, pór, hrášok, osolíme a dusíme do mäkka alebo podľa chuti.

  4. 4

    Na tanier dáme kašu z prosa a okolo nej udusenú zeleninu. Dochutíme koreninami. Dá sa urobiť aj z brokolice, karfiolu či iných ch druhov zeleniny, mne však najviac chutí z hrášku.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist