
Ryža s hráškom a ananásom
Ryžu uvaríme. Ananás umyjeme, pozdĺžne prekrojíme a vyrežeme dužinu. Dužinu nakrájame na kocky...

Vegánske špaldové pirohy
Pripravíme si cesto - v miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracujeme hladké...

Údený bravčový bôčik plnený a pečený
Je to len také jednoduché jedlo, ktoré myslím si ocenia gurmáni. Hlavne na studeno je...

Ragú so zeleninou a lesným ovocím
Vykostené a odblanené jelenie mäso umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pokrájanú cibuľu speníme na masti,...

Talianske rezne saltimbocca
Vyklepané kuracie rezne osolíme a okoreníme. Na každý rezeň dáme plátok parmskej šunky.

Chrumkavé tofu so sójovo-sezamovou zálievkou
Tofu zaťžíme medzi papierovými obrúskami a necháme cca 15 minút stáť.

Kuracie steaky s brusnicovou redukciou a kokosovou ryžou
Dnešný obed bol improvizáciou, napadlo ma vyskúšať niečo nové. Kombinácia kuracích pŕs s ovocnou omáčkou a ryže...

Špenátová palačinka s rajčaty a mozzarellou
Palačinka může být klasická s moukou, nebo bezlepková. Recept je na bezlepkovou.

Pikantné tortily
Komerčný recept<br /> Tortilu naplňte kuracím mäsom, kukuricou a paradajkami a vychutnávajte si skvelé pikantné jedlo.

Panvica s kuracím mäsom, cestovinami a zeleninou
Uvariť jedlo nielen rýchlo, ale aj tak, aby po varení neostala zaprataná kuchyňa, nie...

Fusilli ala Carbonara s restovanou zeleninou
Tak k tomuto receptu by som napísal len toľko, že sú to skôr: Fusilli ala Carbonara...

Tofu v ryžovom papieri
... údené tofu, pór so šampiňónmi restovanými na masle a hráškovo syrové pyré s olivovým...

Fiskegrateng - zapekaná cestovina s treskou
Jedna z dalsich norskych specialit. Prvy pokus a fakticky sa vydaril az nato ze som neodhadla dostatocne...

Polievka s mäsovými guľkami
Mäsové guličky sú perfektným doplnkom polievky, spolu s jačmeňom a farebnou zeleninkou dostanete perfektnú nielen vizuálnu...

Špenátové noky
Nejjednodušší recept na skvělou přílohu i hlavní jídlo. Špenát v receptu je mražený, který mam...

Delené kuracie stehno s brusnicovou omáčkou
tento recept vznikol nahodne pri beznom varení a stal sa velmi oblubeny

Plnený patizón s pohánkou
Patizón je úžasná zelenina ktorá sa nemusí iba vyprážať :)

Granadiersky pochod
Obľúbené naše jedlo. Robíme ho dosť často a podávam ho s rôznymi šalátmi.

„Sviečková“ z červenej repy
Dosť dlho som hľadala alternatívu ako pripraviť chutnú sviečkovú pre toho, kto nemôže vôbec žiadnu koreňovú...

Údená krkovička so zemiakovou náplňou
Údenú krkovičku rozkrojíme a naplníme plnkou, previažeme niťou, pečieme pri 180 oC približne hodinu...

Kačacie prsia na víne
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a uvarené necháme úplne vychladnúť. Polovicu zemiakov nastrúhame na...

Penne so sušenými paradajkami
Pancettu opražíme na troche oleja a po vychladnutí narežeme na menšie kúsky. Na menšej panvici orestujeme...

Cuketovo-kuracia fašírka pečená
V mojej záhradke sa našla ešte mladá cuketka a keďže som svojej polovičke už dlhší čas sľubovala...

Bravčová panenka s omáčkou z kozieho syra a grilovanou šalotkou
Recept je výborný, nie je náročný na prípravu, vhodný aj na nedeľný stôl, či...

Sýta pestrá polievka Drevorubačka
Táto polievka je naozaj taká pre drevorubačov, výživná, pre dobré zasýtenie, takže po nej...

Pečené prsia na hlivovom krupote
Husacina patrí medzi kalorické bomby, ale na našich stoloch by nemala chýbať. Veď šikovné prababičky...

Horalský guľáš
Tento recept mám ešte s čias vojenčiny keď sme chodili strážiť do hôr a mlade chlapské žalúdky...

Bravčové so skaramelizovanou cibuľou a s cesnakom
Variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou „šmakuje“ úžasne! Nedávno som túto technológiu použil...