Sečuánske kura

homarik - fotkahomarik, 6. marca 2011

Veľmi jednoduché a rýchle. Netradičná kombinácia ale je to výbuch chutí na jazýčku.

6-7
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 250 °C

Suroviny

1 kg
150 g
150 g
2 ks
150 g
250 ml
200 g
120 g
 pestrá zmes




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si umyjeme, nakrájame na kocky, okoreníme (ja osobne používam pestrú zmes korenia - červené, čierne a biele, odporúča sa použiť sečuánska zmes korenia), vyrobíme si špízy prekladané ovocím. Ja si z druhej polky kuracích pŕs spravím závitky so slivkami, záleží od vašej chuti. Ovocie taktiež môžeme použiť ľubovoľné, ja som uviedla moju obľúbenú kombináciu.

  2. 2

    Na rozohriatej panvici na masle si orestujeme nachystané špízy a prípadne aj závitky a vložíme do zapekacej misy kde sme dali asi 100g masla a vlejeme aj výpek z panvice. Mäsko si ešte osolíme. Pečieme v rozohriatej rúre približne 20 - 30 minút pri 250 stupňoch. Potom si pridáme zvyšok ovocia, nastúhaný syr a smotanu. Kto má chuť, môže si smotanu zahustiť múkou ale ja to považujem za zbytočné. Dopekáme 5 - 10minút.

  3. 3

    Podávame s prílohou podľa chuti, ja mám najradšej k tomu ryžu. Prajem Vám dobrú chuť a som zvedavá na Vaše reakcie :) Ja som sa dlho odhodlávala k tomuto receptu, kedže je to nezvyčajná kombinácia, ale je to skutočne výborné.

Diskusia k receptu

elenitsazante
secuanske jedlo ked si davam v cinskej restauracii tak vzdy patri k tym ostrejsim a palivejsim. Toto je nejaky iny recept asi :)
homarik
vola sa to preto secuanske lebo sa tam pouziva secuanska zmes korenia :) ale nezalezi na nazve,,, dolezity je recept..ci??
homarik
a mila elenitsazante.. secuanske korenie nie je vobec stiplave :)
2010
Secuanska kuchyna je najstiplavejsia ! z cinskych kuchyn , ked to nie je stiplave tak to nie je sucuanske .Do tohto receptu by islo najmenej 5 feferoniek...To je ako madarsky gulas bez papriky a cibule.(Ja nekritizujem recept a chut, ale meno )
3sandra3
tiež súhlasím s tým, že ked je prerobený nejaký originálny recept, tak by mal mať iný názov
tornadolue
@babidka u nas sa da kupit secuanske korenie - vola sa korenie, ale s ciernym korenim nie je pribuzne. Su to take cervene bobulky nejakeho stromu. A je to jemne vonave, drevite, mierne pikantne a citis v nom aj citronovu prichut. Fakt zaujimava chut...ale v tomto recepte nie je.
homarik
odporucam si precitat cely recept je to tam spomenute.. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia