Husacie prsia plnené s jablkami

redakcia - fotkaredakcia, 20. októbra 2009
6
porcií
50 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
1 KL
250 ml
Plnka:
150 g
100 g
150 g
2 krajce
3 ks
60 g
1 PL
Na jablká:
5 ks
2 PL
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Do očistených, vykostených, umytých a osušených husacích pŕs urobíme otvory, naplníme ich pripravenou plnkou a uzavrieme kovovou ihlicou. Naplnené prsia osolíme, polejeme maslom a mierne podliate vývarom pečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vývarom. Upečené prsia vyberieme, uchováme v teple, šťavu upravíme vyvarením alebo doliatím vývaru na potrebné množstvo.

  2. 2

    Pri podávaní odstránime kovovú ihlicu, prsia naprieč vláknami nakrájame na porcie a upravíme na tanieri tak, aby pri každej porcii bol rez s plnkou. Mäso podlejeme šťavou a obložíme karamelizovanými plátkami jabĺk, posypanými nakrájanými mandľami a sekanými hrozienkami.

  3. 3

    Príprava plnky: krkovičku a teľacie pliecko najemno zomelieme spolu s navlhčeným sendvičom, pridáme vajce, smotanu, na drobné kocky nakrájanú, očistenú husaciu pečeň, údený hovädzí jazyk, osolíme, okoreníme a zamiešame.

  4. 4

    Príprava jablka: olúpané, jadrovníkov zbavené jablká nakrájame na hrubšie plátky, obalíme v karamelizovanom cukre a posypeme na jemné rezance nakrájanými, olúpanými mandľami, očistenými, umytými, sparenými a nasekanými hrozienkami. Vhodnými prílohami sú rôzne upravené zemiaky alebo zemiakové krokety.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia