porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1,5 kg |
|
| 1 KL |
|
|
|
|
| 250 ml |
|
| Plnka: | |
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 2 krajce |
|
| 3 ks |
|
| 60 g |
|
| 1 PL |
|
| Na jablká: | |
| 5 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Do očistených, vykostených, umytých a osušených husacích pŕs urobíme otvory, naplníme ich pripravenou plnkou a uzavrieme kovovou ihlicou. Naplnené prsia osolíme, polejeme maslom a mierne podliate vývarom pečieme domäkka. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vývarom. Upečené prsia vyberieme, uchováme v teple, šťavu upravíme vyvarením alebo doliatím vývaru na potrebné množstvo.
- 2
Pri podávaní odstránime kovovú ihlicu, prsia naprieč vláknami nakrájame na porcie a upravíme na tanieri tak, aby pri každej porcii bol rez s plnkou. Mäso podlejeme šťavou a obložíme karamelizovanými plátkami jabĺk, posypanými nakrájanými mandľami a sekanými hrozienkami.
- 3
Príprava plnky: krkovičku a teľacie pliecko najemno zomelieme spolu s navlhčeným sendvičom, pridáme vajce, smotanu, na drobné kocky nakrájanú, očistenú husaciu pečeň, údený hovädzí jazyk, osolíme, okoreníme a zamiešame.
- 4
Príprava jablka: olúpané, jadrovníkov zbavené jablká nakrájame na hrubšie plátky, obalíme v karamelizovanom cukre a posypeme na jemné rezance nakrájanými, olúpanými mandľami, očistenými, umytými, sparenými a nasekanými hrozienkami. Vhodnými prílohami sú rôzne upravené zemiaky alebo zemiakové krokety.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu