Marinované hovädzie s rozmarínom

twinanjel - bez fotkytwinanjel, 22. októbra 2009

Chutný a netradičný spôsob prípravy hovädzieho mäsa.

4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

750  g
3 PL
2 kolieska
3 ks
1 ks
2 vetvičky
0,05 l




Postup

  1. 1

    Deň pred varením hovädzie stehno nakrájame na rezance a vložíme do väčšej nádoby. Zalejeme 3 PL oleja, 0,05 l červeného vína, pridáme 2 kolieska citrónu, dve vetvičky rozmarínu a prikryjeme.

  2. 2

    Mäso vložíme na 24 hodín do chladničky.

  3. 3

    Na ďalší deň speníme cibuľu na troche oleja a marinované hovädzie dusíme asi 2 hodiny pod pokličkou kým nezmäkne. Po hodine varenia pridáme na menšie kusy nakrájanú mrkvu a dusíme spolu. Podávame so zemiakmi na masle pečenými v rúre.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia