Kuracie rizoto s reďkvičkami
Tradičné rizoto s kuracím mäsom a kukuricou, spestrené redkvičkami a talianskym šalátom.
Hríbové rizoto s hráškovými výhonkami
Toto rizoto na taliansky sposob pripravujem vtedy ked sa dostanem k dobrym hribom, moj najnovsi vymysel...
Kuracie žalúdky s chilli a ajvarom
... žúžiky, zúziky, žužu, zuzky... takýto guláš, perkelt či ako to nazvať, ...
Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom
Chuť cesnaku mám veľmi rada a obľúbila som si aj cestoviny. Od kolegyňky som dostala pastu...
Ananásovo-šunkové bravčové medailónky
Dnes sme mali parádny a veľmi chutný obed... vytvorila som poéziu chutí... ananás-údená šunka-syr a bravčové medailónky...
Rizoto s bravčovým mäsom - špeciál
Toto bolo u našich doma odjakživa rizoto, pripravované z perkeltu s bársakým mäsom, od bravčového až po zajačie...
Penne s tekvicou a mascarpone
Pár prísad s luxusnými výsledkami! Krásne krémové a sýte penne s tekvicou.
Jahňacie pliecko s rozmarínom, tymianom a červenou cibuľou
Lahke, vonave a velmi chutne.
Slávnostná bravčová pochúťka v šampiňónovej omáčke
Tento recept robíme pri slávnostnejších príležitostiach je trochu náročnejší na prípravu ale potom to stojí zato!
Králik na slivkách so žemľovou knedľou
Občas mám možnosť kúpiť králika z domáceho chovu od známeho. A keďže veľmi rada skúšam nové kombinácie a chute, tentoraz som pripravila králika inak ako zvyčajne - na slivkách, s červeným vínom a žemľovou knedľou, ktorú mám veľmi rada....
Zemplínske pirohy
V každej oblasti sa pirohy robia inak, s inou plnkou. Ja som sa tieto naučila...
Zapekaná cestovina s cuketou
Mám cuketu veľmi veľmi rada a keďže je cukiet všade dosť a v mojej záhradke zvlášť, ...
Kuracie prsia na židovský spôsob
Kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme, naplníme zmesou zo sušeného ovocia, ryže, medu...
Špenátovo-mrkvová omáčka s ryžou a prsiami
Je sezona spenatu, tak to treba vyuzit na rozne jedla :-)
„Sklené“ rezance s kuracím mäsom
Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút....
Kapustníky mojej babky
Jednoduché veci sú tie najlepšie. Častokrát na to prídeme neskoro, v mojom prípade až keď...
Fazolové placičky se sýrem
Fazole zcedíme, necháme okapat, rozmačkáme a přidáme ostatní suroviny, promícháme a lžicí klademe na...
Bravčová pečienka Poľovienka
Vďaka použitým koreninám, ochucovadlám sa mi podarilo vykreovať chuť, ktorá je veľmi blízka divinovej...
Domáce klobásky
Overený recept na výrobu domácich klobás, vďaka ktorému sa klobásky podaria aj tomu, kto ich...
Špargľa v bôčikovom opasku zapečená so zemiakmi
Konečne sa objavila v obchodoch špargľa, tak som urobila takýto obed.
Fašírky a Mortadella
Fašírka je jedlo mnohých variácíí, každá jedna je vlastne originál! A tu si môžte pozrieť niekoľko...
Hovädzie na zeleri a zázvore
Na cibuli osmažené dorůžova mírně orestujeme celer nakrájený na malé kostičky, přidáme nastrouhaný zázvor a mírně...
Tafelspitz, alebo hovädzia špička v polievke
Práve v jednoduchosti je krása toho receptu. Je to špecialita viedenskej kuchyne, hoci kto vie?Možná má pôvod...
Bravčovinky na čínsky spôsob
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej...
Ražniči bez ihly
Mam vela oblubenych receptov ale uprednostnujem tie, ktore su nenarocne na pripravu a cas, ktore...
Široké rezance s bryndzou a rukolou
Najchutnejšie budú s májovou bryndzou, ale potešia vás aj v zime. Ak dostanete chuť na...
Spišský tanier
Také jedlo sme si raz objednali na salaši pri Starej Ľubovni. Doniesli nám ho na veľkej mise...
Směs z kuřecích jater a prsou se sladkou chilli
Tuhle směs bych mohl nazvat " pan ma rad ". Máme ve Znojmě jednu asijskou restauraci...
Kuracie plnené, na pare robené
Ďaľší recept, tentoraz z úplne nového parného hrnca. Nemohla som vydržať tak som dostala predčasný...