
Bulgurová výživná pôstna večera
Toto jedlo sa doporucuje jest i viac raz za den, je zdrave a vyzivne. priprava...

Tigrie krevety na grile
Tigrie krevety očistíme od panciera (hlavu a posledný diel panciera na chvoste necháme), vyberieme črievko z...

Mäsovo-kelové karbonátky pečené v rúre
O niečo zdravší variant klasických karbonátok :-)

Sýta silvestrovská kapustnica so slepými kurami
Kapustnica vhodná na Silvestra, ktorá zasýti naozaj každého hladoša. Najvhodnejšia o polnoci, aby...

Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Na cibuľke prudko orestujeme nasucho očistenú hlivu (zbavenú slamy), ochutíme soľou, korením, prilejeme zeleninový...

Gjuveč
Už niekoľko rokov trávime letnú dovolenku v bulharskom Primorsku. Bulharská kuchyňa nám chutí a tak sme...

Marhuľové guľôčky z tvarohového cesta
Suroviny sú v podstate také isté ako v mnohých guľôčkach, ale marhule sú z kompótu, ...

Kuracia torta
Toto mi tiež prišlo mailom z Čiech. Je to chutné, trošku viac práce, ale výsledok stojí za to...

Kysnuté sadlové šatôčky s vanilkou a orechovým posypom
Už tu mám viac receptov na sadlové cesto, ale na kysnuté sadlové ešte nemám. Ponúkam...

Cestoviny s brokolicovou omáčkou
Maslo roztopíme na ohni a pridáme syr . miešame kým sa úplne neroztopí .....

Zemiaky na kyslo s bandurkami
Zemiaky a príloha zemiaky? Celkom chutné, ak už máme mäsa dosť...

Langoše s pridaním kvásku
Nemala som dostatok múky ani droždia ale cieľ bol jasný a ja som to riskla... Výsledok...

Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi
Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v...

Zubáč na maďarský spôsob
Zubáča vypitveme, umyjeme, stiahneme kožu a nakrájame na porcie. Hlavu a odpad vyvaríme v...

Moje prvé parené buchty - vegánske
V poslednej dobe bolo na Varechu pridaných niekoľko receptov na parené buchty, objavili sa pod nimi...

Jesenná polievka
Červenej repy sa nám tohto roku urodilo tak ju používam kde sa dá. Tentoraz som varila...

Nezvyčajný špenátový koláč
Trochu som experimentovala s korením a výsledok je prekvapujúco dobrý. Tak sa s Vami podelím...

Treska so zázvorovou omáčkou podľa Kataríny Jesenskej
Pozrite si ako moderátorka a producentka Katarína Jesenská pripravuje tresku s voňavou pikantnou smotanovou omáčkou.

Lahodný karí cícer s feniklom
Sýte jedlo, plné chutí. Fenikel dotvára jemnú chuť k ostrejšej kari paste.

Francúzske zemiaky z konvektomatu
Je to ďalší zo série receptov v konvektomate, ktorý šetrí Váš čas a dáva jedinečnú chuť...

Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami
Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli je to naozaj delikatesa...

Brokolica zapečená s bryndzou a prosciuttom
Nemám rada, keď sú zapečené jedlá skôr dusené, ako zapečené. Ja najradšej takto naplocho......

Slivkové buchty
Recept som videla u kamarátky v časopise, hneď ma zaujal. Nezohnala som svieže slivky, ...

Plnený rezeň vo vínnom cestíčku
Umyté mäso čiastočne nakrojíme, vyklepeme, osolíme a okoreníme.

Fazuľa s habanerom na spôsob mexickej
Také rýchle, bezmäsité, bez mučenia priznávam použitie fazule z konzervy v takom pekle :-)...

Gazdovský tanier
Bravčové karé okoreníme, osolíme prudko opečieme na panvici na tuku po oboch stranách. Kyslú kapustu...

Čína z býčích žliaz
Dovolím si přidat recept, který je pouze z mé hlavy. Zatracovaná i vychvalovaná surovina je...

Zemiakovo-syrové placky
Uvarené zemiaky rozmixujeme. Pridáme 1 vajce, strúhaný syr, múku, mleté čierne korenie, ...

Adana Kebap
Takto pripravený "Adana Kebap" sme jedávali pred rokmi v jednej tureckej reštaurácii v Rakúsku. Je naozaj vynikajúci...

Mrkvová polievka s hráškom
V hrnci osmažíme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme štipku rasce, nastrúhanú mrkvu a hrášok...

Králik s bravčovými výpečkami na čiernom pive s moravskou kapustou
Mal som v mrazničke porcie domáceho králika, rozhodoval som sa či bude na smotane alebo perkelt....