Sójové mäso so špenátom a šampiňónmi

asined - bez fotkyasined, 25. septembra 2012
Sójové mäso so špenátom a šampiňónmi
Foto: asined

Keďže som všade nachádzala recepty so špenátom ako cestoviny a rizoto, tak som si vymyslela toto jedlo. Jem to s celozrným pečivom hlavne preto, Zobraziť celý popisKeďže som všade nachádzala recepty so špenátom ako cestoviny a rizoto, tak som si vymyslela toto jedlo. Jem to s celozrným pečivom hlavne preto, že cestovín a ryže som už prejedená.

Suroviny

150 g
400 g
400 g
2 - strúčiky




Postup

  1. 1

    Podľa návodu na obale si pripravíme sójové kocky. V druhom hrnci na masle pomaly roztápame špenátový pretlak (ten sa bude na malom ohni robiť cca kým nedokončíme ostatné veci). Nezabudnite občas premiešať.

  2. 2

    Na panvici si speníme cibuľku, keď bude urobená do sklovita pridáme šampiňóny (kto chce môže aj čerstvé huby) a necháme chvíľku dusiť. Pridáme soľ, korenie a rascu a rovnako tieto koreniny spolu s cesnakom pridáme k špenátu.

  3. 3

    K okoreneným šampiňónom pridáme sójové kocky, premiešame a necháme chvíľku spolu dusiť. Keď sa nám zo špenátu odparí časť vody pridáme ho k sóji a spolu necháme variť cca 5 min.

Diskusia k receptu

rajnica
Fajn - jednoduché, zdravé, na prípravu nenáročné, lacné, z všade dostupných surovín...
ivanko46
Na to,že je to prvotina na Vareche-VÝBORNÉ. Už je to v KK . Ď .
siesta
Prosim Vas, naozaj si nemozete nastudovat nieco o tej soji? Z overenych zdrojov? Soja NEFERMENTOVANA je skodliva, jedine fermentovana soja (u nas napr je to sojova omacka) nie je skodliva. Toto jedlo by bolo zdrave bez tej soje, dokonca spravite lepsie, ak by to bolo s vajcom na tvrdom, syrom a podobne.
bikita
no tak toto vyskúšam... soje mam doma hojne a to už som myslela že nebudem mať, čo variť dnes :)
tamik
aj ja ľúbim sóju a špenát!! a dneska si ich pripravím takto :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia