
Kelovo-jablková polievka
Kelová polievka s jemne ovocnou príchuťou. Keď sa varila, jej vôňa mi pripomínala červenú kapustu....

Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou
Morčacie žalúdky umyjeme a varíme asi 2 hodiny vo vriacej vode. Žalúdky vyberieme, scedíme a nakrájame na menšie...

Double Dee labužníka
... každý človek na svete má rád kurčacie mäso! Táto úprava pochádza z receptára...

Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...

Neapolské zemiaky
Neviem, odkiaľ pochádza tento recept, či naozaj z Neapolu, lebo som tam v živote...

Dubáky v jadierkovom trojobale
Čerstvé dubáky očistíme, umyjeme, osolíme, obalíme v múke, vajíčku a strúhanke zmiešanej s...

Kohút na víne
Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....

Paprika plnená syrom
Papriky nasucho opečieme do čierna. Ošúpeme ich a naplníme zmesou rozdrveného syra, zmiešaného s čubricou a petržlenovou vňaťou.

Pikantné tofu
Chcela som si uvarit niečo zdravé . Pri otvorení chladničky sa na mna usmievala oravská slaninka a...

Rybie filé s banánmi
Filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a na...

Karé s bylinkami na víne
Vytiahla som z mrazničky mäsko, ešte som netušila, čo to je. To je tak,...

Brokolicový nákyp
Brokolicu umyjeme, očistíme, rozdelíme na menšie kúsky a uvaríme do polomäkka. Potom vodu zlejeme...

Bazalková ryža s hubami a artičokmi
Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme...

Vločkové palacinky plnené ovsenou kašou
Palacinky, placky, lokše, posúchy... ľudia ich milujú tak, že ich všade považujú...

Údené Involtini
Involtini sú rolky z hovädzieho, bravčového alebo hydinového mäsa nakrájaného na tenké plátky. Za oceánom...

Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovicu, dužinu nakrojíme do tvaru mriežky.
Vegan steaky s hrachovou kašou a medvedím cesnakom
Ukážeme vám, že variť zdravo a chutne sa dá bez toho, aby ste za sporákom...

Cozido - špecialita z Azorských ostrovov
Toto jedlo sa na Azoroch tradične pripravuje v hrncoch v zemi pomocou geotermálneho tepla. Dá sa,...

Restovaná pečeň na mix šaláte
mix šalát pokvapkám balsamicom a olivovým olejom a premiešam a zároveň na trošku oleja dám restovať...

Kačacie stehná na kyslej kapuste
Kačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek....

Lasagne plnené cícerom
Keďže som mala namočený cícer, tak som rozmýšľala čo navarím. Tak som sa rozhodla, že budem experimentovať....

Kuro-hus podľa maminy
jednoduché, rýchle a málo pracné papaníčko. žiaľ nestihla som odfotiť, tak je bez fotky....

Zeleninové špízy
Komerčný recept<br /> Pripravte si vegetariánsky gril s vašou obľúbenou zeleninou a vychutnajte si zľahka zapečený pokrm.

Pražma s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Komerčný receptS takou jedinečnou rybou ako je pražma by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju...

Rezne z nálevu
tento recept mám z relácie ktorú uvádzal Peter Novotný a varil ho teraz neviem či Oldo ...

Ryžový nákyp s ríbezľovým sirupom
Ryžu umyjeme a dáme variť do vody s troškou soli, trochu povaríme a dáme dusiť do rúry,...

Zubáčom plnené štrúdľové batôžky
Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu dáme baby špenát.
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky