Tekvica so žemľovou knedľou
Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným...
Slávky s rezancami
Recept je pre tých čo stále odolávajú slávkam, alebo iným morským plodom. Netreba sa ich...
Rizoto so sumčekom
Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, pridáme olivový...
Vínnozeleninové kuracie pečienky Ošialenstvo
Návšteva môjho kamoša ma donútila kreovať recepis z niečoho mäsového. Rozhodla som sa pre pečienky, ...
Šľahačkovo-syrové zemiaky
Takto pripravené zemiaky sú vhodné ako príloha, ale aj ako hlavné jedlo. Recept je variabilný...
Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou
Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre...
Ryba v šafráne
Tento recept som si jednoducho vymyslela :-). Nevedela som, čo budem variť, ale chcela...
Žemľovka trochu ináč
Je tu vela receptov na žemlovku, ale ani jeden taký ako robím ja. Tak som...
Dusené mexické kurča
Kurča rozdelíme na štvrtiny, osolíme, okoreníme čiernym korením, tymianom a prudko opečieme na oleji...
Pečené rebrá s krúpkovo-petržlenovým šalátom
Zabíjačka patrí medzi slovenské gurmánske tradície a hostia tieto jedlá stále vyhľadávajú. Kvalitné, dobré a...
Jesenné dukátové buchtičky s citrónovo-vanilkovým krémom a flambovanou hruškou
V prvom rade pripravíme kvások z teplého mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme vzísť...
Frikasé z pečene s karotkovou ryžou
„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty...
Fettucine s mäsovými guľkami
Na olivovom oleji opečieme cibuľu, pridáme cesnak, drtené paradajky (konzerva), korenie, soľ, ...
Srnčí hubový chrbát
Pokrájané rožky namočíme do mlieka a potom vyžmýkame. Sušení huby umyjeme a necháme v pohári s vodou,...
Losos ala ja
Chcela som niečo jednoduché, rýchle a z toho čo bolo v chladničke. Nefotila som nakoľko...
Kurča s rajčinami pečené
K tomuto receptu mi dopomohla vnučka, ktorá dáva kečup k všetkému aj na zákusky by ho...
Pečený kapor s omáčkou a hrnčekovými mrkvovými knedličkami
Kapor: Polovičky kapra najskôr zbavíme šupín. Začneme pri chvoste a proti rastu šupín pokračujeme k hlave....
Prsičká s grilovaným feniklom a so salsou
Na marinádu zmiešame všetky suroviny a potrieme ňou prsia a fenikel. Na salsu premiešame paradajky, zeler a olivy...
Peľmene s údeným pstruhom
Plnka: Filety zo pstruha bez kostí a kože rozmixujeme so smotanou a s ricottou. Ochutíme soľou a...
Syrové palacinky
Žĺtky našľaháme, postupne pridáme múku s kypriacim práškom, mlieko, štipku soli a korenie.
Zemiaky s tvarohom
Zemiaky uvaríme v šupke, prekrojíme a dáme na 10 minút piecť do rúry vyhriatej na 180°C.
Ryža v cukine
Toto ľahké jedlo pripravujeme hlavne v lete keď je cukina mladá a je už aj nová kapusta,...
Pestrý cestovinovo-zeleninový šalát
Na dnešný obed som pripravila rodine tento skvelý cestovinovo-zeleninový, no hlavne chutný a zdravý šalát, ...
Tofu obalené v mandliach s pekanovou omáčkou
Tento recept je skombinovaním dvoch receptov, inšpiráciu na takúto prípravu tofu som našla na internete, ...
Cestoviny so šunkou a brandy
Na masle osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú šunku a údené mäso, opražíme, pridáme...
Kuracia taštička s mandľovou ryžou
Kuracie prsia nakrojíme, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme orestované šampiňóny, zbalíme do...