Kuriatka à la Mexico

andream - bez fotkyandream, 29. júla 2013

V mrazničke som nenašla žiadne maso a to som mala v úmysle spraviť niečo fajné na večeru. Popri mrazenej zelenine sa tam nachádzali aj tri balíčky mrazených predvarených húb - kuriatok. Tak som sa nevedela rozhodnúť, ale predsa som jeden balíček vybrala. A spravila som dobre....

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 300 g
 za hrsť
7 dl
1 konzerva
1 ks
podľa chuti
1 ČL
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu orestujeme na oleji a keď má správnu farbu pridáme trochu mletej červenej papriky. Prevarené kuriatka nekrájame, ale necháme v celosti. Dáme ich na cibuľku. Sušené huby prelejeme vriacou vodou a tak isto pridáme na panvicu ku kuriatkam ( len za malú hrsť pre chuť ). Sterilizované struky - zelenú fazuľku scedíme ( ja som dala 7 dcl pohár) a pridáme k hubám. Pomaly smažíme.

  2. 2

    Pridáme koreniny - samozrejme podľa chuti, ja som dala čierne mleté korenie, trochu vegety, rasci, čili, sušené bylinky, čajovú lyžičku horčice, paradajkový pretlak a veľa veľa cesnaku. Ak máme môžeme pridať hubový bujón. Premiešame a vylejeme tam konzervu bielej fazuľe v rajčinovej omáčke.

  3. 3

    Dusíme na slabom ohni asi 15 - 20 minút. Viac nie je treba, všetko sme mali predvarené. Ako prílohu som spravila ryžu. Tento recept vznikol spontánne ako veľa v mojej kuchyni, ale myslím si, že ho ešte určite zopakujem. Veľmi chutné jedlo..

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: