Foto: izabella929
Čas , tesne pred Vianocami varíme také jedlá, ktoré sú jednoduché a hlavne bezmäsité..medzi také patria aj rezance s rôznymi posýpkami, napríklad hoc aj Zobraziť celý popisČas , tesne pred Vianocami varíme také jedlá, ktoré sú jednoduché a hlavne bezmäsité..medzi také patria aj rezance s rôznymi posýpkami, napríklad hoc aj s lekvárom.Práve také chcem dnes predstaviť.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na pracovnú dosku si preosejem polohrubú múku.V strede urobím jamku do ktorej dám štipku soli a rozbijem 2 vajíčka. Vymiesim nelepivé polotvrdé cesto.Zatial kým chvíľu cesto oddychuje, pripravím si do hrnca vodu na vyváranie rezancov.
-
2
Vypracované cesto vyvaľkám na trošku hrubšie, ako keď robím cesto na rezance do polievky..
-
3
Cesto nepokrájam na úzke pásy, ale ho ztočím po šírke.Aby sa mi na dosku zmestilo, prekrojím si ho na 2 časti..
-
4
Cesto pokrájam na širšie rezance .Nie také tenké, ako na rezance do polievky...pripravené cesto sa ide vyvariť v horúcej vode..
-
5
Krásne vyvarené rezace, polejem troškou oleja, aby sa nepolepili...bielučké sú...
-
6
Teraz ich idem zafúľať tak, že ich polejem domácim ringlotovým lekvárom a ako príloha bude domáci ringlotový kompot...
Mňa však zaujali zavárané ringloty a lekvár. Tie ringloty máš zelenej farby? Nemyslím tým že by boli nedozreté, ale na rozdiel od iných ringlot ktoré sú žltej alebo bordovej farby - tento druh je zelenej farby a tak vo veľkosti ping-pongovej loptičky. Máte také viacerí v dedine (v meste) alebo len ty máš také v záhrade? Vďaka za odpoveď.
A ak mali, posypali rezance najprv mletým makom, potom dali lekvár
a to boli "cigánskie slíže".
A keď som už pri tom nárečí, pri jedle nás napomínali: "Merkuj, nak sa nezapískaš".
varecha.pravda.sk/recepty/domace-makove-rezance-fotorecep...