Morčacinka s pomarančami z parného hrnca fotorecept
Foto: bibia1
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäsko vyklepeme, osolíme a ochutíme z každej strany.
-
2
Vložíme do parného hrnca a nastavíme časovač na 30 min.
-
3
Medzi tým si dobre umyjeme veľký pomaranč a z polovičky nastrúhame na jemnom strúhadle kôru. Pridáme šťavu z polky citróna a 1 PL medu, dobre zamiešame a necháme odstáť. Pomaranč dobre ošúpeme, okrájame zo šupky, a odstránime aj šupku z mesiačikov. Nakrájame na kúsky a 5 minút pred koncom pridáme k mäsku.
-
4
Podávame s ryžou uvarenou tiež v parnom hrnci. Naservírujeme ryžu, mäsko, pridáme pomaranče. Mäsko a pomaranče prelejeme pomarančovou omáčkou. Dobrú chuť.
www.postsmile.net/img/35/3590.gif-...
@evanaaa hej, dostala som ho pod stromček, ale ešte minulé Vianoce
je možné, že takéto recepty niekde nájdete, ale čo som sem dala recepty do Parného hrnca, tak sú moje originály, snažím sa, aby každé jedlo, čo spravím v paráku, bola moja "prvotina" :), ale už máme doma viac obľúbených receptov.
Rada sa nechám inšpirovať aj ja, a som rada, že sa vám môj receptík páči.
Ďakujem
@elisticka vďaka za smilika :)