Tento recept som opísala z nejakých novín.Príprava nezaberie veľa času ,keď som prišla z práce asi za hodinku nákyp bol pripravený. Keď trochu Zobraziť celý popisTento recept som opísala z nejakých novín.Príprava nezaberie veľa času ,keď som prišla z práce asi za hodinku nákyp bol pripravený. Keď trochu vychladol mohol sa konzumovať.
porcií
príprava
na 180 -200 °C
Suroviny
300 g |
|
250 g alebo maslo |
|
1 liter |
|
2 - 4 PL |
|
250 g- džem |
|
4 kus. väčšie + marhule čerstve |
|
- podľa potreby. |
|
1 saček |
|
na poliatie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Pekačik , alebo klasický hlboký plech ( do rúry ) nahrubo vymažeme Herou, rovnomerne posypeme ryžou, zalejeme 2/3 litra mlieka,posypeme 2 PL cukru, naukladame plátky ošupaných jablk, aj ( na kusky nakrajaných čerstvých marhul ), aj kôpky jamu rovnomerne rozložíme , keď robíme len s jablkami (posypeme škoricou), 2 PL cukru , a vanilkovým cukrom.
- 2
Vložíme do vopred vyhriatej rúry ( elektr. na 200 stupňou celzia ). Po pol hodine stredného pečenia pri 180 - 200 stupňoch celzia zalejeme zostavajúcim mliekom a dopečieme asi 20 - 30 minút do ružová. Necháme vychladnúť, porcujeme , na tanieri posypeme cukrom a polejeme sirupom . DOBRU CHUŤ !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mysím si, ze nepeceme i a y ale nieco iné a kazdy, aj priemerný clovek, tomu rozumie, co je v týchto receptoch podstatné...urcite vyskusam