Rýchly ryžový nákyp

milka95 - bez fotkymilka95, 14. januára 2012

Tento recept som opísala z nejakých novín.Príprava nezaberie veľa času ,keď som prišla z práce asi za hodinku nákyp bol pripravený. Keď trochu Zobraziť celý popisTento recept som opísala z nejakých novín.Príprava nezaberie veľa času ,keď som prišla z práce asi za hodinku nákyp bol pripravený. Keď trochu vychladol mohol sa konzumovať.

8 - 10
porcií
15 minút minút
príprava
1 hod. minút
na 180 -200 °C

Suroviny

300  g
250  g alebo maslo
1  liter
2 - 4  PL
250  g- džem
4  kus. väčšie + marhule čerstve
 - podľa potreby.
1  saček
 na poliatie
  na posypanie




Postup

  1. 1

    Pekačik , alebo klasický hlboký plech ( do rúry ) nahrubo vymažeme Herou, rovnomerne posypeme ryžou, zalejeme 2/3 litra mlieka,posypeme 2 PL cukru, naukladame plátky ošupaných jablk, aj ( na kusky nakrajaných čerstvých marhul ), aj kôpky jamu rovnomerne rozložíme , keď robíme len s jablkami (posypeme škoricou), 2 PL cukru , a vanilkovým cukrom.

  2. 2

    Vložíme do vopred vyhriatej rúry ( elektr. na 200 stupňou celzia ). Po pol hodine stredného pečenia pri 180 - 200 stupňoch celzia zalejeme zostavajúcim mliekom a dopečieme asi 20 - 30 minút do ružová. Necháme vychladnúť, porcujeme , na tanieri posypeme cukrom a polejeme sirupom . DOBRU CHUŤ !

Diskusia k receptu

tatranka
Tento tvoj recept ma láka svojou jednoduchosťou.Ukladám si ho a určite vyskúšam.Dám vedieť,ako som dopadla.
3sandra3
Aj mne sa pozdáva. Vyskúšam cez týždeň. Takže ukladám.
roska
Dobrý recept, ale slovenčina na figu. Škoda. Asi by sme mali zrušiť "y".
betty21
recept, výborný, nevidím chyby v pravopise, okrem nejakého dĺžňa....ukladám
zulika
Aj ja si tento super receptík ukladám, tiež si nemyslím, že sa v texte nachádzajú chyby a okrem iného, tu sa varí a nematuruje zo slovenčiny. Tak by som odpustila nejakú tú chybu :))
marta23
@Milka95 , poraďte, že či nemôžem dať cukor 2-4 PL a vanil. cukor priamo rozpustiť do mlieka spolu to dávkovať? A štipka soli netreba?
hambalko35
Super ukladám,cez týžden vyskúšam.A ako píšete toto nie je stránka o pravopise ale o receptoch a keď ma niekto potrebu niekoho poučovať o pravopise nech ide učiť deti do školy.
hannah22
nekontrolujte slovenčinu, nematurujeme ale varíme...zaujímavé, skúsim rýchlych receptov nikdy nieje dosť....ukladám...:))
mata3636
@zulika , @hambalko35 , @hannah22 - ale ved tu nikto maturitu nespomínal. no napísať "robýme" je sila. alebo vydeo, riža, ryzoto - aj toto je tu niekde na vareche. koľkokrát tieto slová autori receptov videli, čítali. stačí si len pamätať, maturita nie je potrebná. ja som toho názoru, že ak si niekto dá tú námahu, že jedlo pripraví, nafotí, nahodí sem na varechu, tak aj ten text by mal byť správne napísaný, aby to bolo oku lahodiace nielen kvôli obrázkom :)
rela
@mata3636 , cituješ Oscarqa Wilda: "Po dobrom obede sa dá odpustiť každému, aj vlastným príbuzným." Prečo sa podľa toho neriadiš? Nie je to Tvoja prvá kritika na adresu autorov receptov.
frona
Ja čítam recept až dnes a okrem nejakých dĺžňov som nič nezbadala. Dokonca som sa musela vrátiť k čítaniu textu, lebo na prvý raz som si nevšimla ani tie dĺžne.Tiež mi vadia pravopisné chyby v texte, ale tu, na vareche, to akosi odpúšťam....a hlavne, keď je receptík zaujímavý, ako je tento nákyp.
milka95
Pre martu 23:pani Martuška cukor a vanilkový cukor dávam na jablka, rovnomerne posypem , mliekom podlejem okolo krja, cukor sa rozpustí,soľ nie je potrebná.
sany12341

mysím si, ze nepeceme i a y ale nieco iné a kazdy, aj priemerný clovek, tomu rozumie, co je v týchto receptoch podstatné...urcite vyskusam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia