Losos na zemiakoch a „medvedej“ omáčke

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 10. mája 2015 18:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Losos na zemiakoch a „medvedej“ omáčkeFoto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Baby zemiaky uvaríme v šupke. Na panvici ich opečieme s morskou soľou a olivovým olejom. Pred koncom pridáme nasekané kúsky medvedieho cesnaku, ktorý zemiaky rozvonia.

  2. 2

    Lososa ugrilujeme na grile alebo panvičke a osolíme morskou soľou. Medvedí cesnak rozmixujeme v mixéri s olivovým olejom.

  3. 3

    Na panvicu nalejeme smotanu na varenie a po zovretí pridáme podľa chuti rozmixovaný medvedí cesnak. Dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Na tanier uložíme opečené zemiaky, na ktoré uložíme steak z lososa. Lososa prelejeme omáčkou a dekorujeme bylinkami.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist