Losos na zemiakoch a „medvedej“ omáčke

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 10. mája 2015
Losos na zemiakoch a „medvedej“ omáčke
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
300 g
100 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Baby zemiaky uvaríme v šupke. Na panvici ich opečieme s morskou soľou a olivovým olejom. Pred koncom pridáme nasekané kúsky medvedieho cesnaku, ktorý zemiaky rozvonia.

  2. 2

    Lososa ugrilujeme na grile alebo panvičke a osolíme morskou soľou. Medvedí cesnak rozmixujeme v mixéri s olivovým olejom.

  3. 3

    Na panvicu nalejeme smotanu na varenie a po zovretí pridáme podľa chuti rozmixovaný medvedí cesnak. Dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Na tanier uložíme opečené zemiaky, na ktoré uložíme steak z lososa. Lososa prelejeme omáčkou a dekorujeme bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia