Losos na zemiakoch a „medvedej“ omáčke
Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 10. mája 2015
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 10. mája 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baby zemiaky uvaríme v šupke. Na panvici ich opečieme s morskou soľou a olivovým olejom. Pred koncom pridáme nasekané kúsky medvedieho cesnaku, ktorý zemiaky rozvonia.
- 2
Lososa ugrilujeme na grile alebo panvičke a osolíme morskou soľou. Medvedí cesnak rozmixujeme v mixéri s olivovým olejom.
- 3
Na panvicu nalejeme smotanu na varenie a po zovretí pridáme podľa chuti rozmixovaný medvedí cesnak. Dochutíme soľou a korením.
- 4
Na tanier uložíme opečené zemiaky, na ktoré uložíme steak z lososa. Lososa prelejeme omáčkou a dekorujeme bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu