Lekvárové pirohy s makom

izabella929 - fotkaizabella929, 13. decembra 2011

Veľmi obľúbené jedlo.Robím často jedlá zo zemiakového cesta.

40 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
300 g
 podľa potreby
2 dc na posypanie
 (na posypanie)
2 lyžice
  - rôzne

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarím v šupke.Uvarené nechám vychladiť.Pripravím si hladkú múku, dám štipku soli a nastrúham do nej ošúpané, vychladené zamiaky. Z uvedých surovím urobím cesto..múka je iba odhadom, lebo neviem, koľko si zemiaky naberú.Vymiesim nelepivé cesto.Cesto rozvaľkám a vykrajujem z neho kolieska, na ktoré ukladám kôpky jablkového lekváru.Formovačom na pirohy uzatvorím kolieska.Do hrnca si dám zovrieť vodu a vyváram v nej pirohy.Hotové polejem roztopeným maslom, posypem mletým makom a práškovým cukrom.Podávam k nim zavárané ovocie aj so šťavou.

    Lekvárové pirohy s makom - obrázok 1
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Na sladko, Hlavné jedlá na sladko, Varené

Diskusia k receptu

izabella929
@tangarinka...d ík za záujem o môj recept...) zalistuj si prosím v mojich receptoch a nájdeš tam recept na jablkový lekvár 3,2,1...ja lekváre nekupujem, všetko si robím sama zo záhrady...tento lekvár môžeš variť aj teraz cez zimu...všetky komponenty sa dajú aj teraz zohnať...vyskúšaj, vrele doporučujem.-))) je výborný a nerozteká sa v koláčoch...