Foto: elixir
Morské potvorky mi nie vždy chutia, ale táto úprava sa mi veľmi páči. Recept je zo stránky chefkoch.de.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rozmrazené krevety si umyjeme a otrasieme z vody, necháme okvapkať.
-
2
Medzitým prichystáme cesnak, ktorý nakrájame na malé kúsky a bylinky - šalviu aj petržlenovú vňať pokrájame na drobno.
-
3
Na panvici si rozohrejeme PL oleja...
-
4
...potom poukladáme krevety vedľa seba a opekáme asi 1 a pol minúty.
-
5
Potom ich obrátime na druhú stranu, pridáme cesnak, feferónovú pastu, rozmarín, šalviu aj petržlenovú vňať, môžeme dodatočne aj sušenú a pražíme ďalšiu 1 a pol minútu.
-
6
Kto ich chce mať ešte o trošku chrumkavejšie, ešte chvíľku popraží. Nakoniec ochutíme soľou a limetkovou šťavou, premiešame a môžeme podávať.
-
7
Na tanieri som krevety ešte pokvapkala troškou olivového oleja, podávala som s ryžou a šalátom.
Ak budes chciet a mat cas, tak pozri na to :-).